Frgálová buchta
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 590 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 95,00 g |
– cukry | 95,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Vláčná, nadýchaná a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji…
Tvarohové koláče patří mezi klasiku, kterou dědíme z generace na generaci. Možná i vy máte v šuplíku nějaký ten babiččin osvědčený recept. Tentokrát jsme se ale rozhodli…
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem šleháme do pěny. Přidáme mléko a olej a opět pořádně promícháme. Přisypeme po troškách mouku a kypřící prášek. Ručním šlehačem si…
Hledáte pro svoje sladké, víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Hledáte pro svoje sladké, víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Mouku, cukr, olej, kypřicí prášek, vajíčka a kysanou smetanu smícháme. Do světlého těsta přidáme vanilinový cukr a do tmavého kakao.Do těsta přimícháme např. čokoládu…
Piškot: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě…
Spařenou rýži (je to rychlejší) uvaříme v mléce (s cukrem a solí) do měkka.Do částečně zchladlé rýžové kaše vmícháme vanilku, máslo, žloutky, kůru a z bílků ušlehaný…
Tvaroh utřeme s cukrem, vanilinovým cukrem. Vmícháme rozinky a lžičku libovolné marmelády. Zamícháme. (marmeláda není nutná).Nakrájíme tenčí plátky veky, které rukou…
Křehké sušenky, které se hodí na všední i sváteční dny. V základu mají ovesné vločky, jsou plné lahodného másla a voňavé po oříšcích, které hrají skvělé duo s…
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a se žloutky do hladké pěny. Po lžících postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a…
Nadrtíme sušenky, promícháme s rozpuštěným máslem a sirupem, napěchujeme do dortové formy vyložené pečicím papírem, dáme do lednice utuhnout.Mezitím vyšleháme smetanu,…
Vejce utřeme s cukry do pěny, pak pomalu přidáme prosáté sypké suroviny a nakonec vmícháme ručně metličkou i olej. Dáme péct na 160-170 stupňů. Pečeme podle trouby,…
Nejprve připravíme korpus. Vyšleháme vejce s cukry, pak přilijeme rum a olej. Dále k tomu prosejeme mouku, kakao, špetku soli a kypřící prášek. Vše vyšleháme dohladka.…
Mango a čokoláda, to je u nás netradiční spojení. Vyzkoušejte tento skvělý dort plný lahodné čokolády, osvěžujícího manga a sametového krému z Mascarpone a zakysané…
Postup přípravy: Elektrickým šlehačem ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme mléko a vanilkový cukr a všechno dobře prošleháme. Přisypeme mouku s kypřícím i…
V misce do pěny ušleháme cukr se žloutky, přimícháme sníh a pak prosátou mouku.Těsto urovnáme na menší plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na…
Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso,…
Dezerty hotové za pár minut mají vždycky úspěch! Ne vždy je totiž čas na zdlouhavé pečení, přípravu složitých krémů. A pokud máte rádi tvaroh, určitě byste měli tento…
Pokud se nemůžete rozhodnout, jestli máte nejraději tvarohovou, ořechovou nebo makovou náplň, vyzkoušejte tento recept, ve kterém najdete všechny. Kynuté těsto rozdělené…
Do mísy dáme nastrouhané brambory, vejce, olej a cukr a vařečkou promícháme. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a postupným přiléváním mléka vymícháme těsto husté tak,…
Ze všech surovin si utvoříme směs, poklademe na vymazaný plech. Kousek si dáme stranou na mřížky. Plníme marmeládou ( povidla, jablka, tvaroh, atd. ) Ze zbylého…
Maslo, cukor a vajcia vyšľaháme.Pridáme múku s práškom do pečiva a sódou bicarbónou, škoricu, vanilínový cukor a prešľaháme. Vmiešame nastrúhané jablká, orechy a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Jaké jsou Vánoce v Polsku? Na stole nesmí chybět pirohy a večeře začíná tímto slavnostním borščem s houbovými knedlíčky
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Nepečený lehký tvarohový dortík: Jemný dezert se doslova rozplývá na jazyku, je snadný a potřebuje jen čas na vychlazení