Vepřový pivovarský gulášek s hrníčkovým knedlíkem
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova, přidáme maso pokrájené na kostky, sůl, kmín, majoránku a opečeme. Směs podlijeme pivem a dusíme doměkka. Pak maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova, přidáme maso pokrájené na kostky, sůl, kmín, majoránku a opečeme. Směs podlijeme pivem a dusíme doměkka. Pak maso…
Housku natrháme na malé kousky a namočíme jí do mléka. Mezitím si očistíme česnek a žampiony (odřízneme nožičku a odstraníme slupku z kloboučku). Housky vymačkáme,…
Vejce uvaříme natvrdo. Housky rozkrojíme napůl a spodní díl namažeme máslem. Na něj rozprostřeme tuňáka a vejce nakrájená na kolečka. Ta pokapame kečupem a navrch…
Z másla a krupice osmahneme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, osolíme a při mírné teplotě za občasného…
Uděláme si sekanou,ochutíme podle sebe-já použila pepř a koření na vepřové maso-najemno cibuli a česnek,namočenou housku a žloutky.Nakonec sníh z bílků.Formu na malý…
Uzený bok nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme housky nakrájené na kostičky, osmažíme je dokřupava, zalijeme vejci rozmíchanými s mlékem a zvolna mícháme…
Za málo peněz, hodně muziky. Tímto rčením by se dalo označit i toto navenek obyčejné jídlo, které ale dokáže zároveň být pokrmem, po kterém se jen zapráší. Hodí se k…
Maso rozklepeme na co největší placku, osolíme, poklademe plátky slaniny, nádivkou a beraními rohy.Zavineme do rolády a stáhneme provázkem.Vložíme na pekáč, podlijeme…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Zkompletovat opravdu dobrý hamburger, to chce mít ty správné suroviny a dobře udělané maso. Tento recept je od ostatních odlišný použitím bílého vína do masové směsi na…
Všechny suroviny smícháme naplníme jimi papriky,dáme do pekáčku,ještě posypeme kořením,poklademe kousky másla a dáme do trouby péct.Pečeme asi půl hodiny a v polovině…
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, vyškvaříme, přidáme na kostičky nakrájenou housku a petrželku, chvíli smažíme.V míse si připravíme z mouky, soli, žloutku, másla a…
Housku namočíme do vody, vymačkáme a rozdrobíme. Přidáme hořčici, petrželku, syrové vejce, sůl, pepř, cibuli a promícháme. Do rozmíchané směsi přidáme natvrdo vařená…
Housky nakrájíme na malé kostičky a přelijeme mlékem. Když se mléko vsákne, přidáme strouhaný balkánský sýr, pažitku a vajíčko. Pokud je směs řidší, nastavíme ji…
Kysané zelí uvaříme, slijeme vodu a nakrájíme najemno. Pokud použijeme čerstvé zelí, rozčtvrtíme ho, asi 15 minut povaříme, vychladlé a okapané rovněž nakrájíme najemno.…
Na oleji osmažíme drobne nakrájanú cibuľu, vlejeme 9 rožšľahaných vajec, osolíme a osmažíme ich. Nenecháme vysušiť, necháme mierne zatuhnúť, vychladíme.Žemle namočíme do…
Housky přepůlíme nebo jen seřízneme vršky. Střídky částečně vydlabeme, aby vznikla malá prohlubeň. Odstraněné kousky housek můžeme později použít do nádivek nebo do…
Hovězí maso odblaníme, případný tuk je možno ponechat, na jemno umeleme na masovém strojku a dáme do přiměřené misky pro další zpracování.Do mletého masa přidáme sůl,…
Do tlakového hrnce dáme vařit polévku, necháme jen kousek mrkve a pažitku. Uděláme knedlíčky. Očištěná játra rozmixujeme spolu s namočenou, vymačkanou houskou, dáme do…
Tradiční velikonoční nádivka podle toho receptu je rychle hotová a zasytí. Voní uzeným masem a jarními bylinkami. Pokud je venku ještě chladno a nenajdeme mladé kopřivy,…
Housky pokrájené na drobné kostičky polijeme rozehřátém máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme s mlékem a solí, nalijeme na housky, přidáme prosetou mouku,…
Rohlíky, nakrájené na kostky, prolijeme mlékem a necháme nasáknout. Špek nakrájíme na maličké kostičky, 2 stroužky česneku prolisujeme, 1 cibuli nakrájíme na jemno. Vše…
Do hrnce dáme olej a máslo, nastrouhanou mrkev, chviličku na tuku dusíme, přisypeme mouku, promícháme a společně orestujeme. Zalijeme vývarem (já mám nejraději masový…
Vymačkáme zvlášť jitrnice a jelita, rozmačkáme vidličkou, pokud jsou hodně masové, zahustíme trochu strouhankou.Pekáček vymažeme sádlem, kysané zelí trochu vymačkáme a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Která jídla patří k babímu létu? Perfektně se hodí třeba pečená dýně, zeleninové a ovocné šťávy či dobře zvolený koláč
Čím vyšperkovat veganské saláty? Chuť pozvedne ořechová strouhanka nebo asijská tamari omáčka
Doba maková: Český mák je vysoce kvalitní, má příjemnou vůni, nasládlou chuť a nejlepší je umlít ho až před použitím