Arašídové věnečky
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin vypracujeme obě těsta a necháme v chladu minimálně 2 hodiny odpočinout.Přes nástavec na masovém mlýnku protlačujeme těsto na věnečky a tvoříme malé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech surovin vypracujeme obě těsta a necháme v chladu minimálně 2 hodiny odpočinout.Přes nástavec na masovém mlýnku protlačujeme těsto na věnečky a tvoříme malé…
Vajcia s cukrom a vodou som vymiešala do peny. Zmiešala som múku, kakao, prášok do pečiva a sódu a preosiala som do cesta na 3x a opatrne vareškou vmiešala zľahka do…
Sypké přísady na korpus promíchejte, přidejte tekuté suroviny a dobře zpracujte. Celou formu (průměr 28 cm) vymažte sádlem a na dno dejte kruh pečícího papíru. Pak…
1. Předehřejeme troubu na 180°C a vymažeme hluboký plech, např. velikosti 24 x 31 cm ořechový posyp 2. Ořechy nasekáme na drobno a smícháme s cukrem. Odložíme. …
Do mísy prosejeme mouku, smícháme s kypřícím práškem a přidáme ostatní přísady. Metlou promícháme a vlijeme do pekáče s pečícím papírem.Vložíme do předem vyhřáté trouby…
Rozšlehejte kakoříškový krém s cukrem. Jedno po druhém přidávejte vejce a utřete do pěny. Vmíchejte kakao a prošlehejte. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl a směs…
Ze všech uvedených přísad vypracujte hladké těsto.Zabalte do potravinové folie a uložte alespoň na hodinu do lednice.Předehřejte troubu na 180 stupňů. Z těsta dělejte…
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte si formu ve tvaru srdce – buď ji vyložte pečicím papírem, nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. 2. Máslo s…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C) Do mísy dáme všechny sypké ingredience a promísíme. Přidáme ostatní zbylé ingredience a dobře vše promícháme. …
Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Pokud používáme silikonové, tak je jemně vytřeme olejem.Smícháme mouku, kakao, jedlou sodu a prosijeme. V druhé míse krátce…
Pri tomto múčniku je veľmi dôležité dodržať postup a teplotu tekutých ingrediencií: všetky vrátane vajec musia byť studené, najlepšie rovno z chladničky. Múčnik potom…
Cuketu oloupeme, vydlabeme jádřinec a nastrouháme nahrubo. Žloutky si oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, žloutky šleháme s cukrem a medem,…
Kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámejte do kastrůlku,…
Na korpus ušleháme bílky se solí dotuha, přidáme cukr písek a důkladně šleháme, dokud sníh netvoří špičky. Poté všleháme olej a žloutky a zlehka vmícháme mouchu…
Suroviny na těsto smícháme a pečeme cca 1/2 hodiny při 150 stupních. Upečený dortík vydlabeme tak, abychom vytvořily z korpusu misku.Na náplň dobře promícháme všechny…
Med s vajíčky ušleháme do pěny, pak přidáme cukr a Heru a ještě chvíli šleháme.V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem, pak vmícháme medovou směs…
Čokoládu smícháme v menším hrnci se 12% smetanou, přistrouháme kůru z jednoho pomeranče a zahříváme, než se čokoláda ve smetaně rozpustí. Pak přidáme 1 lžíci…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som olej a vlažnú vodu. Múku, celý mak, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a vmiešala. Plech som…
Troubu předehřejeme na 180 °C.V jedné míse smícháme sypké suroviny. V druhé míse tekuté suroviny.Tekuté přilijeme do sypkých, promícháme a přisypeme hrušky nakrájené na…
Základ těsta na perníčky tvoří mouka, koření, med, tuk, cukr a vejce. Pokud dbáte na zdravější pečení a mlsání, vyzkoušejte tento recept. Klasickou hladkou mouku…
Pečení perníčků je odpradávna tradicí v mnoha domácnostech. Nejvíce se jich upeče na Vánoce. Jejich vůně z medu a koření se line celým domovem a navozuje tak sváteční…
Rumové kuličky jsou jednoduché, rychlé a opravdu výborné. Začněte je připravovat klidně den před Štědrým dnem, hotové jsou za pár minut. Je však možné stejně rychle…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Panna cotta z kokosového mléka podle Josefa Maršálka: Slavný cukrář poradí, co udělat, aby krásně ztuhla
Jablečný závin podle receptu slavné kuchařky Marie Janků-Sandtnerové: Provoněný rumem a skořicí je ozdobou svátečního stolu
Malé občerstvení na cesty: Slané muffiny upečete raz dva. Jak je správně péct a co s čím kombinovat?