Máslový krém na vánoční cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenCo by to bylo za cukroví, pokud by mu chyběl výborný krém? Vyzkoušejte máslovou klasiku, kterou můžete libovolně dochutit oříšky, kakaem či kávou. Můžete pak plnit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 180 kJ / 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 18,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Co by to bylo za cukroví, pokud by mu chyběl výborný krém? Vyzkoušejte máslovou klasiku, kterou můžete libovolně dochutit oříšky, kakaem či kávou. Můžete pak plnit…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a mouku. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy ve tvaru srdce…
Obě mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva, kakaem a práškovým kávovým nápojem. Přidáme přesnídávku, olej a mléko a ručním šlehačem nebo metlou krátce prošleháme.…
Klasické italské cappuccino tvoří stejný díl espressa, stejný díl mléka a stejný díl mléčné pěny. Tento výborný nápoj můžeme ještě vylepšit tak, že při nalévání mléka…
Zrnkovou kávu spaříme horkou vodou a necháme chvíli louhovat. Dortovou formu vyložíme potr.fólií. Kávu zcedíme, vylouhovaný lógr nevyhazujeme, budeme ho potřebovat.T…
Postup: Suroviny na I. těsto zpracujeme, roztlačíme na plech a potřeme povidly. Na toto natřeme II. těsto, kde jsme ušlehali žloutka s cukrem, přidali ořechy, kakao…
Vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do husté pěny s přidáním vody, potom přidáme olej, který zlehka zašleháme. Přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem a kávou. …
Mléko nalijeme do mixeru, přidáme cukr, skořici, zrnk. kávu, kakao. Promixujeme na nejvyšší stupeň (10 s), poté přidáme inst. kávu, opět promixujeme (10 s) a ihned…
Vypracujeme těsto, vykrajujeme kávová zrna, pečeme na 180 stupňů. Slepujeme kávovým krémem a polejeme kávovou polevou. Na zaschlou polevu pomocí sáčku napíšeme nápis …
Ve 2,5 decilitrech vody uvaříme kávu, přecedíme, přidáme vanilkový cukr a Salko a mícháme do mírného vychladnutí. Přidáme pivo a promícháme. Necháme vystydnout a pak…
Přidáno před 48 minutami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Jak se jedlo v době renesance? V podzámčí kaše, na zámku pečení tetřevi i veverky, sladké dobroty a „jelen z vola“
Cenný nápoj od indiánů: Čaj maté má sílu jako káva, je zdravý jako čaj a náladu vylepší jako čokoláda!
Retro okénko: Vzpomínáte si ještě na mlíčňáky a mléčné koktejly?