Nepečený dort s borůvkami a jahodami
Recept ještě nebyl hodnocenJíme i očima, a u tohoto dortu to platí dvojnásob - neobvyklá kombinace barev upoutá na první pohled. Dobře vychlazený dort nejen skvěle osvěží, ale po rozkrojení…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 298 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,01 g |
– nenasycené | 0,35 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 14,00 g |
– cukry | 13,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jíme i očima, a u tohoto dortu to platí dvojnásob - neobvyklá kombinace barev upoutá na první pohled. Dobře vychlazený dort nejen skvěle osvěží, ale po rozkrojení…
Nejdříve necháme na sítku odkapat šťávu z borůvek a tu ponecháme. troubu si předehřejeme na 180st. Heru a cukr vyšleháme. Přišleháme postupně vejce,přidáme mouku…
Vyšľaháme maslo s vajíčkami, vanilkovým cukrom a cukrom, pridáme mlieko, múku s práškom a sódou. Vmiešame narezanú čokoládu a scedené čučoriedky. Cesto dáme do…
Do pekáčku buď vložíme pečicí papír, nebo ho velmi pečlivě vymažeme tukem. Kompoty odděleně scedíme, ale šťávu smícháme dohromady. První vrstvu plátků namáčíme do…
Piškot: Nejdříve vyšleháme bílky s ½ cukru. Samostatně vyšleháme žloutky s druhou ½ cukru, přidáme zlehka sníh a nakonec zamícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. …
Nahrubo nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme tuhé těsto. Pokud lepí, přidáme mouku. Lžící vykrajujeme nočky a vaříme v osolené vodě dokud…
Do misy dáme mouku,cukr vanilkový cukr skořici sodu bikabonu a promícháme. Potom přidáme oleje vejce rozšlehané ve vodě a vypracujeme těsto. Do těsta vmíchháme sceděné…
Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na…
Nastrouhaný křen důkladně vymícháme s citronovou šťávou, medem boruvkovym kompotem, za podpory červeného vína. Uložíme do uzavíratelné nádoby, dáme vychladit.
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Domácí veganská majonéza z nálevu z cizrny: Je neskutečně jemná, snadná na přípravu a zcela bez vajec
V Ryzlinku vlašském z Kobylí naleznete chuť medových pláství
Francouzský král Ludvík XIV. spořádal čtyři talíře polévky i celého bažanta a snědl tolik hrášku, že to málem nepřežil