Semínkový zdravý chléb
Recept ještě nebyl hodnocenSmíchame zvlášť suché a mokré suroviny a pak smíchame oboje dohromady.Dáme do pečící nádoby uležet alespoň na hodinku.Pečeme na 180 st. 30-40 minut.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smíchame zvlášť suché a mokré suroviny a pak smíchame oboje dohromady.Dáme do pečící nádoby uležet alespoň na hodinku.Pečeme na 180 st. 30-40 minut.
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme přibližně hodinu kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na čtvrtiny, z každého kusu…
Sýry nastrouháme nahrubo, smícháme s ostatními ingrediencemi a necháme zhruba 10 minut odležet.Směs vložíme do formy a pečeme 15 minut na 200 stupňů, poté snížíme troubu…
Smícháme kvásek a 100 g vody s celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme v teple 10-12 hodin kvasit.Do hotového rozkvasu vmícháme zbytek surovin, chvíli necháme…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené…
Vše vložíme do pekárny, v pořadí tekuté, sypké. Program celozrnný chleba, já mám 5, doba 3:40
Kvásek, 2/3 množství mouky Schaer B, ovesné a kukuřičné mouky a celé množství jáhlové mouky a psyllium smícháme s vlažnou vodou do řidšího hladkého těsta a necháme na…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Základní. Po dopečení chleba z formy vyklepneme a necháme vychladnout na mřížce.Dost…
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen umíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí. Droždí rozdrobíme na mouku. Před posledním mícháním přidáme zbylé suroviny. Pečeme na program klasik "normální",…
K hotovému rozkvasu přidáme všechny ostatní suroviny (kopřivy opláchneme a nakrájíme nadrobno) a poměrně krátce smíchneme do těsta. Zaryjeme proti osýchání a necháme v…
Těsto jsem míchala v robotu - z trochy vody, cukru a droždí jsem udělala kvásek, když vzešel, přidala jsem zbytek surovin a vypracovala těsto. Mouku je třeba dosypávat…
Suroviny na kvásek smícháme v nahřátém porcelánovém hrnku a v teple necháme asi 10-15 min. kvasit. Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme na jemném struhadle…
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr.Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí…
Namočníme a uvaříme libovolné luštěniny. Kdo chce, může je rozmixovat nebo umlít. Já je nechávám celé, většina se jich rozpadne při míchání a ostatní tvoří v chlebu…
Uděláme klasický kvásek –droždí, cukr, zaprášit moukou a necháme vzejít.Do mísy nasypeme všechny suché ingredience, vylijeme kvásek, přidáme tekuté složky a řádně…
Suroviny dát do pekárny v uvedeném pořadí a péct na základní program (1), velikost střední (1000g), kůrka střední (2).
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience, kromě slunečnic. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po…
Z pohanky, změklého másla, vejce, soli a chlebového koření vypracujeme vláčné těsto, které pak necháme zhruba půl hodiny odpočinout v lednici.Špenát jemné osolíme…
Těsto připravíme v domácí pekárně: do nádoby pekárny nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, sůl, obě mouky, cukr, chlebové koření a nakonec droždí a zapneme program…
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Ke kvasnicím melasu či…
Pekla jsem v pekárně duplice...ve dvounádobě...množství je tedy poloviční...
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Bez kávy ráno nefungujete? Zkuste nastartovat den jejími zdravějšími alternativami
Rebarborová marmeláda: Voní mátou a pikantní chuť jí dodá zázvor. Při vaření šetřete vodou, rebarbora ji totiž pustí až dost
Budoucí maminky, pozor! Jak se správně stravovat, když čekáte miminko?