Krémové makové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva. Kdo chce,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejdříve ušleháme bílky a dáme stranou. Žloutky, cukr a teplou vodu šleháme do pěny, postupně přidáme mák a střídavě tuhý sníh + mouku s práškem do pečiva. Kdo chce,…
Uděláme korpusy,namažeme krémem, potáhneme fondánem a ozdobíme. Pro inspiraci :))
Tenhle rolovaný nebo také skládaný dort je určitě tip na originální dezert. Jednak netradičně vypadá na řezu a jednak nepotřebujete ani dortovou formu. A kdo by odolal…
Akorát jsem pekla dva pláty kakaové a jeden světlý.
Korpus se dělaný ze tří plátů, naplněný vanilkovým krémem a čerstvými jahodami. Povrch je falešná marcipánová hmota. Ozdoby jsou všechny vlastní výroba.
Těsto uděláme klasicky, jak se dělá piškotový korpus. Dáme péct a po upečení dáme na vál, necháme vychladnout. Připravený vanilkový krém namažeme na vychladlý korpus,…
Dva dny dlouhé unavné práce. Vždy si u toho říkam, už to nebudu dělat, jaké mám nervy, ale výsledek stojí vždy za to!
Upekla jsem jeden korpus ze šesti vajec a druhý z pěti. Větší rozkrojila na tři pláty a menší na dva. Pod krém jsem vždy korpus potřela marmeládou. Z menšího ukrojit…
Vychladlé pláty rozkrojíme na díly, postupně spojujeme marmeládou a krémem, střídáme světlý a tmavý. Asi v jedné třetině délky vyřízneme mělké zářezy / naznačení kabiny/…
Korpus: 1. Oddělíme žloudky od bílků. K žloudkům přidáme část cukru a vyšleháme do pěny. 2. Ve druhé míse vyšleháme z bílků hustý sníh, přidáme cukr a opět vyšleháme.…
všechno mám z netu, takže to musím ještě doladit. Chuťově je moc dobrý, jen pár mušek by se našlo :D
Jsem jen amatér, peču jen tak rodině k narozeninám k různým výročí
Upekla jsem dva pláty kakaové a jeden vanilkový Naplněno rybízovou marmeládou a nastavovaným vanilkovým krémem. Dozdobeno marcipánem.
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Vše pro hravé pečení s profesionálními výsledky!
Jak na dokonalé gratinované brambory: Chuti prospěje muškátový oříšek, o křupavou krustu se postará plátek másla na povrchu
Plesnivění omáček, protlaků a pest ve sklenicích lze snadno zabránit: Trik je ve správném použití olivového oleje