Pečená štika s křenovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenFilet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme. Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila. Na plech si dáme pečící papír,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme. Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila. Na plech si dáme pečící papír,…
Zelí si nastrouháme na jemno. Se solí ho hodně pomačkáme aby zkřehlo. Necháme 1/2 hod. odležet. Zálivku zamícháme ze všech přísad a přidáme k zelí. Nakonec vmícháme…
Vepřová srdce uvaříme a nakrájíme na plátky. V kastrole rozpustíme na másle slaninu, přidáme mouku a umícháme středně hnědou jíšku. Zalijeme 1/2 l vývaru ze srdíček,…
Na troche oleja dobleda orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme na kocky nerezané zemiaky a na menšie kocky nakrájané mäso. Okoreníme, zalejeme vodou a varíme, kým nie sú…
Šunku a cibuli nakrájíme nadrobno. Křen rozmícháme v tatarce, přidáme šunku, fazole, cibuli a podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme vychlazené, s pečivem.
Všechny suroviny na lososa smícháme. Připravíme krabičku velkou přibližně jako losos. Vysteleme ji větším kusem potravinové fólie. Naspod nasypeme solnou směs jen tak,…
Mäso uvaríme do mäkka. Vývar použijeme na prípravu polievky.Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme studeným mliekom, osolíme, okoreníme a omáčku do hladka povaríme…
Očištěný lalok i s kůži dáme vařit do dost osolené vody. Přidáme česnek, koření a vaříme úplně do měkka cca 1 hodinu.Uvařený lalok necháme lehce zchladnout ve vývaru.…
Zelí, papriku a cibuli nakrájíme na tenké proužky. Samostatné zelí osolíme a pomačkáme (můžeme ho poválet válečkem).Připravíme jogurt a smícháme ho s křenem, hořčicí,…
Porce lososa nasolíme, zlehka opepříme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme omáčku. Do skleněné misky odvážíme rybízovou…
Jemně nakrouhané zelí, drobně pokrájenou cibuli a ostatní přísady důkladně smícháme a necháme asi 2 hodiny odležet, aby zelenina pustila dost šťávy.Pak napěchujeme do…
Ryby si omyjeme, osušíme a osolíme zvenku i zevnitř. Dovnitř každé ryby vložíme snítky rozmarýnu a bazalky, zvenku okořeníme. Vložíme do pekáčku a zastříkneme olivovým…
Očištěné mrkve a křen nastrouháme najemno.Červenou cibuli a jarní cibulku jemně nakrájíme, nasypeme k mrkvi, ochutíme, přidáme žervé nebo krémový sýr a umícháme…
Maso naklepeme, z jedné strany osolíme a opepříme a z druhé strany potřeme hořčicí. Vejce, křen a strouhanku smícháme, pak osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky…
Nejdříve očistíme, na nudličky nakrájíme ledvinky a dáme je do kyselého mléka. Pokud můžeme, necháme je tam přes noc, ale není to nutné.Vepřové maso nakrájíme také na…
Mrkvu nastrúhame najemno.Tvaroh, mrkvu, jogurt, chren a nahrubo nastrúhané jablko dobre premiešame.Dochutíme soľou, mletým korením a šťavou.
Brambory oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.Když jsou brambory měkké, přidáme horké mléko, máslo, křen, hořčici a vyšleháme pyré.
Nejprve upečte červenou řepu: troubu předehřejte na cca 190 °C. Omytou, ale neloupanou řepu položte na kus alobalu a pokapejte balzamikovou redukcí, olivovým olejem a…
Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme…
Syrovou řepu a jablka oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme najemno nastrouhaný křen, trochu vody, ochutíme solí, octem a cukrem. Pořádně promícháme a dáme…
Očištěné zelí najemno nakrájíme, jablka nastrouháme nahrubo a hned pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědla. Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen,…
Kýtu naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme z vnitřní strany hořčicí. Šunku nakrájíme na nudličky a dáme na plátek masa. Posypeme nastrouhaným křenem a plátky přehneme.…
Plátky pořádně naklepeme mezi foliemi a z obou stran je osolíme a opepříme. Smícháme křen s hořčicí. Vrchovatou PL směsi dáme stranou a zbylou směsí potřeme plátky masa.…
Hlivu podusíme 10 minút na masle. Uložíme na tanier.Vývar zmiešame so smotanou a múkou a v kastróliku za stáleho miešania povaríme. Pridáme chren, osolíme, okoreníme a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Jak zavařit václavky: S kořením a zeleninou chutnají výtečně a Jednoduchý postup zvládne podle návodu každý
Podle Ladislava Špačka lze konzumovat chlebíčky jen jedním způsobem: Vlezte si do vany, zhasněte a jezte, říká expert na etiketu
Slaný koláč posúch: Pizza na slovenský způsob je bez rajčat, vylepšuje ji ale zakysaná smetana a také cibule, slanina nebo kopr