Tatarské maso
Recept ještě nebyl hodnocenMaso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme…
Hned tři různé pomazánky se skrývají v tomto receptu. Každá z nich má však ve svém základu vajíčka. Jednu dochutíme sardelkou, do druhé přidáme štiplavý křen a ve třetí…
Filet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme. Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila. Na plech si dáme pečící papír,…
Den předem uvaříme rybí filé v osolené vodě a necháme v chladnu odležet. Následující den rozmícháme smetanu, hořčici, olej, ocet a křen, osolíme a opepříme. Nakrájíme…
Vychladlé a vykostěné maso bez kůže nakrájíme na malé kousky a zakápneme citr.šťávou.Vařený květák v míse rozmačkáme vidličkou.Ochutíme muškátovým květem, kari kořením…
Salám umeleme, dáme do misky a přidáme strouhaný křen, majolku, část vajec nakrájených na kostičky, přisolíme dle chuti a promícháme.Mažeme na chleba a sypeme petrželkou…
Porce lososa nasolíme, zlehka opepříme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou a necháme chvilku odležet. Mezitím si připravíme omáčku. Do skleněné misky odvážíme rybízovou…
Maslo vymiešame so syrom a horčicou. Vmiešame chren, ochutíme citrónovou šťavou a ak treba, dosolíme. Pomazánku mažeme na chlieb, ozdobíme zeleninou a posypeme kôprom…
Brambory si nakrájíme na kousky a dáme vařit do půl litru osolené vody. Přibližně v polovině vařením je odstavíme. Na másle si zesklovatíme cibuli, přidáme houby,…
Maso, vejce, mléko, solamyl, sůl, pepř a křen spolu dobře promícháme a necháme několik hodin v lednici odležet.Pokiud je třeba hmotu dohustit, přidáme lžíci - dvě…
Do hrnca dáme lyžicu oleja a na nom speníme múku, pridávame postupne vodu, podla toho aku chceme mat hustu omačku.(spravýme zasmažku) Po prevarení múky (asi 10 minút)…
Filé nakrájíme na plátky, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném tuku. Musí být dobře propečené s růžovou kůrkou. Majolku zředíme jogurtem…
Vychlazený Hermelín nakrájíme na hodně jemné kostičky. Vejce oloupeme a nastrouháme k sýru.Obojí promícháme s majonézou, dochutíme solí, přidáme kapary, křen a jemně…
Sóju zmiešame s brokolicou, na drobné kúsky narezanou paprikou, nastrúhanou mrkvou, chrenom a narezanou cibuľou. Suroviny na zálievku premiešame a zalejeme zeleninu.…
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Uprostřed plátky potřeme cottage sýrem, posypeme křenem a poklademe očištěnými pokrájenými jablky.Maso s náplní pak pevně…
Paradajky nakrájame na kolieska a uložíme na tanier. Pokvapkáme olejom a jemne osolíme.Zmiešame jogurt, chren, med a bazalku. Nalejeme na paradajky.
Hlivu podusíme 10 minút na masle. Uložíme na tanier.Vývar zmiešame so smotanou a múkou a v kastróliku za stáleho miešania povaríme. Pridáme chren, osolíme, okoreníme a…
Na troche oleja dobleda orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme na kocky nerezané zemiaky a na menšie kocky nakrájané mäso. Okoreníme, zalejeme vodou a varíme, kým nie sú…
Křen nastrouháme, smícháme v kastrůlku s ostatními surovinami a svaříme do zhoustnutí. Trvá to jen chvilku.Nalijeme do skleniček a uzavřeme. Nezavařujeme. Zhoustne to…
Řepu uvaříme ve slané vodě (10-15 minut), poté ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme plátky řepy a podusíme doměkka.…
Mleté maso osolíme, opepříme, promícháme a utvoříme z něj 4 pevné steaky - nižší placičky. Na oleji si zpěníme 1/2 nakrájené cibule, steaky na ni položíme a opečeme z…
Řepu, mrkev, křen oloupeme a nastrouháme (křen malé slzy, ostatní včetně jablka velké slzy). Přidáme ocet, sůl, cukr a dobře promícháme. Přilijeme vodu, zamícháme a…
Vejce, jablko a půlku hlavičky cibulky nakrájíme na kousky, dáme do mixéru a rozsekáme.Přidáme máslo, hořčici, křen a vše rozmixujeme do hladké směsi.Vmícháme pažitku,…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky a česnek na plátky. Rozpustíme lžíci sádla, přidáme papriku a kmín. Do pekáčku dáme cibuli a česnek. Přidáme maso a…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohové syrniki neobsahují téměř žádnou mouku. S těmito lívanci můžete hřešit klidně každý den
Španělské chuťovky tapas měly původně chránit víno před hmyzem. Dnes jsou běžnou nabídkou restaurací
7 levných večeří na každý den: Dušené ledvinky nebo houbová omáčka chutnají skvěle a nezruinují peněženku