Polévka z kuřecích krků s nočky
Recept ještě nebyl hodnocenDo kastrolu dáme vařit vodu, postupně přidáváme ještě do studené vody kuřecí krky, oloupanou mrkev, celer, petržel, celou oloupanou cibuli, celé oloupané stroužky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 691 kJ / 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,30 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,30 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 12,00 g |
– nasycené | 3,01 g |
– nenasycené | 8,20 g |
–– mononenasycené | 6,00 g |
–– polynenasycené | 2,20 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,17 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Do kastrolu dáme vařit vodu, postupně přidáváme ještě do studené vody kuřecí krky, oloupanou mrkev, celer, petržel, celou oloupanou cibuli, celé oloupané stroužky…
Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…
1. Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením povaříme asi 1 hodinu. 2. Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky. 3. Máslo…
Žaludky uvařit v tlakovém hrnci (1 litr vody, sůl, bobkový list, celý pepř, příp. kosti, krky, odřezky kuřecího i jiného masa)- cca 30 minut. V hrnci na polévku…
Do hrnce dáme krky, srdíčka a žaludky, omytou rozpůlenou cibuli i se slupkou, rozpůlený česnek, libeček s bršlicí, koření, osolíme, zalijeme vodou a vaříme 2 hodiny.Po 2…
Očištěné masitější kuřecí krky a očištěná játra smícháme se lžící čerstvě nastrouhaného zázvoru, česneku, sojové omáčky a dáme do zapékací mísy vymazané olejem společně…
V hlubší nádobě rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme. Vyndáme a dáme stranou. Do výpeku dáme nastrouhanou cibuli, mrkev, celer a opečeme také dozlatova. Zalijeme…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Co měl na vánočním stole prezident Masaryk? Kapra nahradil candát, následoval bažant a nechybělo ani speciální cukroví
Palačinky ze zakysané smetany: Jsou neuvěřitelně vláčné a neobvyklé těsto se musí dostatečně dlouho odležet
Šumajstr aneb Kočičí svatba s fazolemi: Původně postní jídlo z fazolí a krup ochucené uzeným zasytí a báječně chutná