Albertovy jidáše
Recept ještě nebyl hodnocenJidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jidáše patří neodmyslitelně k velikonočním svátkům. Sladké jednoduše tvarované kousky kynutého těsta, upečené dozlatova a posypané na závěr moučkovým cukrem jsou vítanou…
Beránek jakožto jeden z velikonočních symbolů by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek je z těsta, které zvláční jogurt a ovoní jej…
Jsou rodiny, kde se z pokolení na pokolení dědí recepty na pochoutky. Vánočka je jedna z takových dobrot. Pro ty, kdo milují pořádné, byť těžší kynuté těsto, je tohle…
Beránci jsou tradičně pečeni na Velikonoce jako jeden z jejich symbolů. V tomto receptu je beránek je z nadýchaného těsta, ve kterém najdete také kousky kandovaného…
Jablka oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vydlabeme jádřinec. Nebo před oloupáním a rozkrojením použijeme odstaňovač jadřinců. Půlky jablek vložíme do vařící vody s…
Oříšků, kokosu a sušeného ovoce plné kuličky potěší každého, kdo má rád kombinaci těchto chutí. Jejich příprava je velmi snadná, těsto stačí nechat odležet v lednici,…
Jedny datlové kuličky ve třech variantách. Základem kuliček je datlová pasta, kterou doplňujeme dalšími dobrotami. Budou to oříšky, kakao, zázvor, arašídy a také kůra z…
Recept na dva druhy cukroví, pečené medové košíčky s kakaovým krémem, s čokoládovou polevou a nepečené kávové kuličky, máčené v polevě z bílé čokolády, které nejen…
Tradiční velikonoční nádivka by kromě různých druhů masa měla obsahovat také bylinky. Ty jsou zrovna na jaře v plné síle. V tomto receptu jich v nádivce máme hned…
Mazanec by neměl na Velikonoce chybět v žádné domácnosti. Toto tradiční sváteční pečivo můžete podávat na snídani, pochutná si jistě celá rodina. Tvarohové těsto je plné…
Toto těsto je možné použít na vánočku nebo mazanec. Již dávno se nepeče vánočka jen na Vánoce a mazanec jen na Velikonoce. Toto pečivo je tak dobré, že si užíváme i v…
Zlatavý nadýchaný mazanec se tradičně připravuje k snídani na velikonoční neděli. Jeho přípravu usnadní domácí pekárna, ve které připravíme těsto. Z něj vytvoříme dva…
Jidáše by podle tradice neměly chybět na žádném velikonočním stole. Toto lehké, příjemně sladké a voňavé pečivo si ale můžete upéct kdykoli během roku. Třeba s hrnkem…
Jidášky, kynuté kousky tradičního velikonočního moučníku. Ať již pro koledníky, nebo ke kávě, či hrnečku kakaa, budou se hodit. Tvarování je jednoduché, hlavní je…
Přivítejte jaro krásným velikonočním dortem z mrkvového těsta ochuceného mandlemi, rumem a skořicí. Dort ozdobíte šlehačkou nebo citronovou polevou a velikonočními…
Na sváteční tabuli nesmí o Velikonocích chybět tradiční sladký a vláčný mazanec. Pokud máte doma celiaky, tak zajisté oceníte bezlepkovou úpravu. Rozdíl od běžného…
O Velikonocích nesmí chybět oblíbený beránek. Pokud máte rádi ořechy, pak jej vyzkoušejte upéct dle tohoto receptu. Těsto je navíc velice univerzální, můžete z něho…
Pokud hledáte recept na Velikonočního bezlepkového beránka v množství pro 1 až 2 osoby, vyzkoušejte dávku těsta do malé formy podle tohoto receptu. Je z bezlepkových…
Hledáte inspiraci co letos připravit koledníkům na Velikonoce? Zkuste upéct křehká vajíčka, slepená oříškovým krémem a ozdobená čokoládou, nebo citronovou polevou.…
Krásný věnec z kynutého těsta ozobí váš velikonoční stůl. Připravíme ho ze 3 dílů těsta, dva vrchní spleteme do copu, který spojíme do věnce. Střed věnce ozdobíme…
Recepty po babičce bývají zárukou, že se vše podaří jak má. Jistě tomu tak bude i u tohoto receptu na tradiční velikonoční sladké pečivo. Jidáše před upečením potíráme…
K přicházejícím svátkům jara patří také spousta sladkých dobrot. Velikonoční cop s polevou z meruňkové zavařeniny a citronu, plný kandované pomerančové kůry zachutná…
O Velikonocích je třeba mít na stole nachystanou nějakou sladkou dobrotu. Ať již pro koledníky, nebo ke sváteční kávě. Muffiny, které jsou tak akorát do ruky, navíc…
Jedním z velikonočních symbolů je i trnová koruna. Můžeme ji připravit z kynutého těsta, které rozdělíme na díly, spleteme z nich cop a provaz a ozdobíme mandlovými…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Jak na pravého houbového kubu? Nejlepší je ze sušených modráků, které dodají černou barvu, a důležitá je správná velikost krup
Dokonale vláčné rumové bábovičky alias Baba au rhum. Víte, kdo je vymyslel a jak se dělají?
7 tipů, jak na nejlepší bublaninu: Důležitý je druh těsta i ovoce a taky správná teplota trouby. Co ještě nepodcenit?