Chléb ošatkový, zadělaný v DP a pečený v troubě
Recept ještě nebyl hodnocen• Suroviny dáme do DP a spustíme program „Těsto“. • Po ukončení cyklu z těsta na pomoučeném vále vytvarujeme bochník a vložíme do pomoučené ošatky („uzlíkem“ navrch –…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
• Suroviny dáme do DP a spustíme program „Těsto“. • Po ukončení cyklu z těsta na pomoučeném vále vytvarujeme bochník a vložíme do pomoučené ošatky („uzlíkem“ navrch –…
Ke kvásku přidáme vodu a dobře rozmícháme. Pak přidáme mouky (viz Poznámku), kmín a sůl a uhněteme těsto, které necháme v teple místnosti vykynout asi 2 hodiny.Nakynuté…
Do větší mísy nasypeme mouku, sůl, nalijeme vlažné mléko, přidáme vejce a kvásek (vlažné mléko + droždí +cukr). Kvásek si připravíme předem, jelikož čekáme cca 10 minut,…
Nejprve připravíme kvásek: vše dáme do mírně nahřátého porcelánového hrnečku, zamícháme a necháme 10 až 15 minut zkvasit.Do mísy rozstrouháme 3 studené, oloupané vařené…
Pekla jsem v pekárně duplice...ve dvounádobě...množství je tedy poloviční...
Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a pak i ostatní suroviny a uhněteme těsto. Lehce ho omoučíme a v zakryté míse necháme nakynout.Poté propracujeme, uděláme bochník a…
Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek.Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, přidáme kvásek, máslo, cukr, žloutky rozšlehané v mléce, pomerančovou kůru, mandle a…
Z droždí, mléka a lžičky cukru zaděláme kvásek a necháme asi 15 minut pracovat.Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky a osmažíme je na oleji spolu se sojovou omáčkou,…
Z droždí, cukru a mléka uděláme kvásek.Mouku prosejeme do mísy, smícháme se solí, přidáme kvásek, máslo, cukr, žloutky rozšlehané v mléce, pomerančovou kůru, mandle a…
Z droždí, mléka a lžičky cukru zaděláme kvásek a necháme asi 15 minut pracovat.Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky a osmažíme je na oleji spolu se sojovou omáčkou,…
Smícháním kvásku, vody a mouky připravíme rozkvas a necháme ho cca 12-14 hodin kvasit. Záleží na teplotě okolního prostředí i síle vašeho kvásku.K hotovému rozkvasu…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Grilování levou zadní: Jak na šťavnatý hamburger podle Zdeňka Pohlreicha? Pomůže malý trik s důlkem
Náročné recepty? S námi zvládnete svíčkovou i makronky jako šéfkuchař!
Jídelníček Marie Terezie: Milovala šneky z kynutého těsta, ujížděla na sladkém a prosadila pěstování brambor