Vícezrnný kváskový chléb se sádlem
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí. Po zvukovém signálu…
Nejdříve ohřejeme mléko, aby bylo vlahé. Do hrníčku nalijeme trochu mléka, rozdrobíme kvasnice, přidáme moučkový cukr, 1 lžíci polohrubé mouky a rozšleháme. Nalijeme do…
Na másle a oleji opečeme dozlatova hrubě pokrájenou cibuli, ke konci přidáme i posekaný česnek. Posypeme cukrem, necháme chvilku zkaramelizovat a ochutíme balzamikem,…
Uhněteme těsto a necháme nakynout.Rozdělíme na 4 díly, vyválíme a potřeme kečupem či jinou rajčatovou omáčkou (kupuji pizza kečup nebo směs zeleniny s kečupem).Poklademe…
Nejdříve si zaděláme kynuté těsto, kam přidáme koření. Nepíšu poměr, protože já prostě těsto vždy dělám od oka. Na másle si jen zlehoučka orestujeme listy mangoldu…
Z trochy mléka, kvasnic, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek.Z mouky, oleje, soli a kvásku vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě asi 45 minut…
Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme kvasnice a posypeme cukrem. Zalijeme částí vlahého mléka a necháme vzejít kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme olej…
Na 2 polévkových lžících sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a nakrájené cigáro, přidáme nasekaný libeček a směs dáme vychladit.Do pekárny naložíme kefír, žloutek…
Nejdřív dáme do pekárny tekutiny, potom sypké suroviny. Zapneme program těsto. Po nakynutí dáme na vál, rozkrojíme na 4 díly, rozválíme do kulata. Rozdělíme na 8 kousků…
Těsto připravuji v pekárně - všechny suroviny v uvedeném pořádí a program na kynutí. Jakmile se těsto promísí, nechám jej v pekárně kynout asi 20 minut, poté těsto vyjmu…
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme do něj kvasnice, posypeme lžičkou cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Přidáme zbylý…
Nejprve si rozpustíme a necháme vychladnout sádlo. Bylinky nasekáme. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a vypracujeme vláčné těsto. Zaprášíme moukou a na přikryté…
Z vody, cukru a kvasnic si připravíme kvásek.Po vzejití přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Rozdělíme na vále na 12 dílů a vytvoříme bulky, které přendáme na…
Všechny suroviny dáme dohromady a vypracujeme vláčné, ale tuhé těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí ho rozdělíme na 4 díly, které vyválíme na dlouhé válečky, ze…
Z kvasnic, cukru, trochy mléka a trochy mouky uděláme kvásek. Máslo rozpustíme ve zbytku mléka. Do mísy dáme mouku se solí, přidáme vlažné mléko s máslem a vykynutý…
Kostku droždí rozmačkáme na jemnou kaši s cukrem a solí, poté přidáme mouku, mléko a olej. To celé pečlivě promícháme šlehačem na těsto a když se nám zdá, že už to je…
V hlubší míse smícháme pivo, žitnou mouku, sušené i čerstvé kvasnice, med a 1/2 hrnku vlažné vody. Na teplém místě necháme 1 až 1,5 hodinky kynout. Kvásek smícháme s…
Mléko mírně ohřejeme. Přidáme cukr a kvasnice a necháme chvíli kynout. Zahřejeme máslo.Do mouky přidáme dvě celá vejce, vzešlý kvásek, máslo a sůl. Mixérem nebo ručně…
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme rozdrobenou kostku kvasnic (asi 40 g) a mícháme, dokud se nerozpustí a poté zase neztuhnou.Přidáme 30 g…
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji, přidáme rozdrobené kvasnice. Až se kvasnice rozpustí, tak je zalijeme vodou a přivedeme k varu. Kuřecí sekanou a rozetřená…
Tento chléb peču, když chci z nějakého důvodu vypláchnout nádobu od žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz), proto zbytkový. Zbytek kvásku v nádobě naředíme teplou vodou…
Do väčšej misy dáme múku, urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, rozdrobené kvasnice, kandizované ovocie a zalejeme vlažným mliekom. Múku dookola misy posypeme soľou. Po…
Kvasnice nadrobíme do hrnečku, přidáme cukr a zalijeme vlažnou vodou. Do navážené mouky přidáme olej,osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme vykynout až…
Nejdřív připravíme koláče. V míse máme mouku, do které uděláme ďůlek, do něj dáme kvasnice a trošku cukru. Na to nalijeme mírně ohřáté mléko. Necháme kvasnice chvíli…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Louis de Funès byl gurmán. Nepohrdl ale vepřovými ledvinkami nebo zelňačkou a sám si pěstoval bio zeleninu
Souboj na talíři završil fantastický houbový guláš pod taktovkou Jana Punčocháře. Jak tohle levné jídlo připravit dokonale?
Smažení: Jak správně na tento druh úpravy pokrmů? S tipy od Zdeňka Pohlreicha to bude hračka