Jednoduché punčové řezy
Recept ještě nebyl hodnocenPunčové řezy najdeme skoro v každé cukrárně. Jsou krásné na pohled a chuť je zcela specifická. Můžete si připravit své vlastní a pohrát si s množstvím alkoholu, krásnými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Punčové řezy najdeme skoro v každé cukrárně. Jsou krásné na pohled a chuť je zcela specifická. Můžete si připravit své vlastní a pohrát si s množstvím alkoholu, krásnými…
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat…
Venku září nejen sluníčko, ale také žluté květy pampelišek. Vydejme se tyto léčivé byliny posbírat a připravme si z nich chutný med nebo sirup. Domácí pampeliškový sirup…
Kopřiva dvoudomá je zázračná bylina, která se hojně využívá v léčitelství i farmacii, ale široké využití nachází i v kuchyni. Posbírejte čerstvé lístky, nejlépe na jaře,…
Domácí sirupy výborně chutnají a zároveň jsou skvělým zdrojem vitamínů. Vedle bezinkového a tymiánového sirupu patří k těm nejoblíbenějším meduňkový. Meduňka příjemně…
Bezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se…
Kopřivy a pampelišky, to jsou jedny z prvních poslů jara. Z jejich kombinace pak můžeme připravit skvělý a zdravý sirup. Stačí je nasbírat, naložit spolu s citronem a…
Většina z nás zná rebarboru hlavně ve sladkých moučnících. Ale co z ní připravit třeba sirup? Jeho zajímavou chuť upotřebíte do letních osvěžujících nápojů. Zbylou…
Mezi oblíbené letní hitovky patří bezový sirup, který snadno zvládnete připravit doma i vy. Využít ho můžete do limonád, čaje nebo jen tak samotný například při…
S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat, v poctivé kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale falešné brusinky nikde nekoupíte. Ať už se chystáte dělat svíčkovou…
Do misky vhodné do mikrovlnky, vysypeme 2 balíčky bonbónů Marshmalow, přidáme 2 PL vody, 1 KL kys. citrónové, potravinářskou barvu podle účelu použití fondánu. Když…
Do vřící vody vhodíme krájenou mátu a kolečka citronu, přivedeme k varu a jen krátce povaříme. Zakryté necháme vychladnout do druhého dne.Po 24 h scedíme, bylinky…
Lety ověřený, rodinný recept na zavařený jahodový kompot. Pomůže vám při zpracování úrody šťavnatých jahod, kterých se při tomto způsobu zavařování vejde do sklenice…
Sklízíte jednu misku rybízu za druhou, ale koláčů už máte dost? Pokud ho potřebujete ještě trochu zpracovat, vyrobte si z něj lahodný sirup. Nebudete-li ho dlouho…
Pomeranče zbavíme kůry a nakrájíme. Mrkev i jablka oškrabeme a nakrájíme. Ovoce necháme uvařit doměkka. Necháme zchladnout a rozmixujeme. Poté přecedíme do větší nádoby,…
Kvítky šeříku a plátky z citronů dáme do velkého hrnce a zalijeme vodou s rozpuštěným cukrem a kyselinou citronovou. Dobře promícháme, zakryjeme a necháme 3-5 dnů…
Křehké bílkové těsto plné ořechů, ze kterého, při troše zručnosti, vykouzlíte kornoutek. Plněný sladkým, zpravidla růžovým, sněhovým krémem a na závěr potažený…
Černý jeřáb neboli aronie je napěchovaný celou řadou vitamínu a působí blahodárně na celou řadu neduhů. Tento likér je velmi snadný a díky alkoholu i dlouho vydrží.…
Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky nebo do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej…
Budete překvapeni, jak lahodný pomerančový džem získáte. Neobsahuje žádnou pomerančovou kůru, která negativně ovlivňuje chuť v kupovaných marmeládách. Pikantní chuť…
Květy bezu mírní teplotu a kašel. Po celé generace se z nich připravuje sirup. Lehká a jemná chuť bezu se také perfektně hodí pro ochucení domácí limonády, míchaných…
Je čas pampelišek, je čas pampeliškového medu. Krásně žluté pampelišky rostou na jaře téměř všude, a i když jsou všeobecně považovány za plevel, mají spoustu pozitivních…
Citrony a pomeranče dobře umyjeme a nakrájíme je i s kůrou na větší kostky, špičky můžeme odkrojit, dáme do hrnce a zalijeme vodou a vaříme asi 1 hodinu do změknutí…
Máte přebytky jahod a rebarbory? Zkombinujte obě chutě ve výborné marmeládě a připravte se tak na zimu. Marmeláda chutná skvěle jen tak na krajíci chleba s máslem, nebo…
Přidáno před 12 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Grilování levou zadní: Jak na grilované houby. Víte, proč je předem nesolit?
Jak v obchodě poznat kvalitní majonézu do salátu? Důležitý je hlavně druh oleje a obsah žloutků, vysoká cena nemusí hrát roli
Strouhaný koláč na plech: Vláčné těsto v kombinaci s lahodnou a šťavnatou tvarohovou náplní božsky chutná