Kopřivový sirup s trochou pampelišek
Kopřivy a pampelišky, to jsou jedny z prvních poslů jara. Z jejich kombinace pak můžeme připravit skvělý a zdravý sirup. Stačí je nasbírat, naložit spolu s citronem a další den uvařit do dokonale hustého a zlatavého sirupu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 34 137 kJ / 8 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,15 g |
Tuky | 1,80 g |
Vláknina | 10,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 027,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdrojem je časopis Moje zahrádka. Psali, že kys. citrónovou přidáváme už když se dávají kopřivy atd. na odležení, ale já ji dala, až se to vařilo a chutná dost dobře. Pampelišky se tam dávají pro lepší barvu. Vyzkoušejte :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 5. 2020 21:25
diky ... zitra jdu na to
24. 11. 2011 15:58
Hanko, tento sirup dělám každý rok a ještě do něj kvůli manželovi přidávám bezinky-bezva pomáhá na průdušky Dávám fotky a 3.bod
2. 5. 2011 17:58
bublinkahanka:možná by bylo dobré to napsat do poznámky,někteří
lidičky nemusejí čísti komentáře.
lidičky nemusejí čísti komentáře.
2. 5. 2011 17:36
Omlouvám se, užívá se 1 polévková lžíce ráno a večer po dobu cca 14 dní. Pak následuje pauza 3týdny a můžeme opakovat. Nejvíce se používá na jaře k očistě.
2. 5. 2011 08:26
spagetka:to jsem moc ráda,že jsi též zareagovala,aby si někdo nemyslel,že to může píti jako vodu se šťávou pořád bez přestávky.
2. 5. 2011 08:18
Já mám ve své bylinkářské bibli napsáno - užívat 3x denně 2 polévkové lžíce, nebo toto množství zředit ve 2 dcl vody. Lze užívat 3 neděle, pak měsíc přestat. Mám tam ovšem ještě list jitrocele k tomu a ořešáku - použití na zředění a zlepšení krve, vyčištění organismu.
2. 5. 2011 08:08
To je pěkný receptík,ale není psáno jak se to užívá,přeci jen kopřiva je léčivka i čaj z ní se pije pouze 14dní.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez.
Přidáno před 5 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
eliskac uvařila před 2 hodinami
Krevety s brokolicí a špagetami
mibrix uvařil před 2 hodinami
Jarní palačinka z červené čočky s uzeným lososem a medvědím česnekem
kraloja uvařila před 5 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem
Lvicus uvařil před 15 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony a porkem
Elivet uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kopřivový sirup: Má lahodnou chuť, je plný vitaminů a jeho přípravu zvládne i kuchařský začátečník
Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce
Jak připravit kopřivový sirup. Oblíbené recepty na jednoduchý sirup zastudena i na sirup připravený vařením
Další recepty
Tématické fráze: kopřivovy med pampeliška recepty kopřivový sirup za studena kopřivový sirup kopřivový sirup za studena recept pampeliškový sirup s kopřivou med z kopřiv kopřivový med recept recepty z pampelišky pampeliškový kopřivový sirup sirup z kopřiv za studena šťáva z pampelišek sirup z pampelišky sirup z kopřiv koprivovy sirup s pampeliskou sirup z pampelišky a kopřivy sirup z mladých kopřiv sirup z kopřiv a pampelisky koprivovy sirup recept recept štáva z pampelišky
Suroviny: kopřivy, kyselina citronová, cukr, voda, květy pampeliškové, citron
Kopřivový sirup s trochou pampelišek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/02JG
7 názorů