Jahodové tiramisu
Recept ještě nebyl hodnocenJeště je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 827 kJ / 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 56,67 g |
– cukry | 56,67 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Ještě je čas jahod. Využijte sezónu sladkých a šťavnatých plodů a připravte krémový dezert na způsob italského tiramisu. Kávu a mandlový likér nahraďte chutí zralých…
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přimícháme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem a vlijeme těsto a upečeme.…
Oblíbené plněné cukroví, které nesmí na vánoční tabuli chybět. Jednoduché těsto plné medové chuti namotáme na kovové trubičky. Po upečení je namáčíme v čokoládě, můžeme…
Horké letní dny dají zabrat více než jiné. Lépe se vám budou snášet s touto kávovou zmrzlinou, která osvěží a zároveň dodá energii. Stačí vám jen pár surovin a chvilka…
panna cotta: 1. ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut. 2. Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a…
Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik. Bielka vyšľaháme na sneh, vmiešame strúhané mandle a čokoládu, zopár kvapiek likéru alebo koňaku. Premiešame, navrstvíme na cesto…
Korpus na dortovou formu 22 cm: žloutky s cukry vyšleháme do pěny, vmícháme vodu s mlékem, mouku s kypřidlem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem…
Peprmintky jsou laskominy našeho dětství. Snadno si je můžete udělat i doma, stačí si koupit, nebo vyrobit domácí peprmintový likér. Ten připravíte macerací (louhováním…
Sýry, cukr a likér společně rozšleháme dohladka. Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji smícháme s předchozí směsí.Z perníku vykrájíme kolečka o průměru pohárů do…
Pralinky připravené z temperované čokolády a naplněné likérem provoněnou směsí připravíte podle našeho receptu. Podrobný návod vás provede všemi úskalími a na konci…
Na korpusy oddělit bílky a ty vyšlehat nejprve do polotuha, přidat cukr a došlehat do tuha. Zašlehat žloutky, přidat olej a alkohol a nakonec lehce vmíchat mouku. …
Droždí rozdrobíme do mističky, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a 120 ml vlažného mléka. Vše smícháme a necháme 15 minut v klidu na teplém místě. Mouku prosijeme do…
Ledová čokoládová terina: Čokolády postupně rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s horkou smetanou a likéry v uvedených množstvích. Začneme hořkou čokoládou a nalejeme…
Tmavé sušenky rozprostřeme na plechu (na pečící papír).Uvaříme puding dle návodu na balíčku a vmícháme do něho likér.Po vychladnutí vlijeme na sušenky a přiklopíme…
Sušenky rozmixujeme a spojíme se změklým máslem a likérem (může být i tuzemák nebo pro děti jahodový sirup s vodou).Vzniklou směs vtlačíme do tvořítka s volným dnem…
Ve velké míse promíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce smíchejte cukr s vejcem a olejem, dokud se nespojí. Vmíchejte podmáslí a peprmintový…
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme rozpustit máslo, přidáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme. Zalijeme moštem,…
Do šejkru s ledem dáme všechny suroviny, protřepeme a nalijeme přes sítko do sklenice s ledem. Ozdobíme mátou.
Tento dort je upečen pouze z jednoho plechu-korpusu (z 5-ti vajec) Korpus nařezaný, seskládaný, pomazaný krémem a potažený a dozdobený. Neni na něm nic těžkého a…
Med rozpustíme na pánvi a necháme lehce zkaramelizovat, přidáme cukr a ořechy, orestujeme, přidáme cordial likér z lipových květů, sundáme z ohně, přidáme vodu a dobře…
těsto : nastrouhané piškoty, asi půl pytlíku, máslo, kokos strouhany 20dkg, uvařená a rozštouchaná kůra z jednoho pomeranče, rozinky namočené v rumu, rum, želatina,…
Ricottu a smetanu smícháme a přidáme lžíci cukru. Ovoce oloupeme, popřípadě nakrájíme.Na dno sklenice dáme v likéru namočené piškoty (2-3). Přidáme ovoce a poté 2-3…
Okraj poháru namočíme do Malibu a pak do strouhaného kokosu.Ve větší sklenici s ledem promícháme Malibu, Curaçao Bleu a džus.Přes sítko přelejeme do ozdobeného poháru.
Přidáno před 39 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
„Mekáč“ před 30 lety: Šílené fronty, hamburger za 19 korun a Bartoška na slavnostním otevření. Vzpomínáte?
Jak na legendární hovězí Stroganov? Naučte se tento luxusní minutkový guláš jako profík!
Září, na léto jde stáří nebo Teplé září, dobře se ovoci i vínu daří. Co předpovídá počasí podle pranostik našich předků?