Fazolkové lusky na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenFazolky na smetaně, milované i nenáviděné jídlo, které ovšem neodmyslitelně patří k jarním dnům. Malinko pracné, ale ohromně uspokojující zeleninové jídlo. Výrazná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 153 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,20 g |
Tuky | 0,50 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,30 g |
– cukry | 3,30 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Fazolky na smetaně, milované i nenáviděné jídlo, které ovšem neodmyslitelně patří k jarním dnům. Malinko pracné, ale ohromně uspokojující zeleninové jídlo. Výrazná…
Milujete čerstvé zelené fazolky? Když jim věnujete pár minut v kuchyni a doplníte je o voňavou slaninu, vytvoříte výtečný křupavý předkrm nebo přílohu. Nejčastěji se…
Fazolky v naší úpravě si zcela určitě zamilujete. Smetana v bešamelové omáčce a tradiční koření ochutí křupavé zelené fazolky. Věřte, že u tohoto jídla vám maso nebude…
Snadný pokrm, který jistě známe nejen od babičky, ale také ze školní jídelny. Na základu z jíšky, který ochutíme paprikou, povaříme fazolové lusky. Poté dochutíme a…
Máme tady recept pro milovníky smetanových omáček a zelených fazolek. Není to sice nic pro dietáře, ale zato je to tuze velká dobrota! Nejlepší je s bramborami a…
Na pánvi osmažíme cibulku (osobně raději přidávám červenou), přidáme na kostičky nakrájené maso. Maso zlehka posypeme kořením a osmahneme na mírném ohni. Přidáme…
Zeleninu očistíme, maso omyjeme a dáme do hrnce. Přidáme koření (doporučuji solit až hotovou polévku). Fazolky a knedlíčky nebo nudle si necháme až do fáze hotového…
Maso smícháme se všemi surovinami do kompaktní směsi. Dochutíme a necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím očistíme omyté fazolky. Oddělíme tvrdé konce a nakrájíme (já je…
Do misky nameleme lžičku černého a lžičku červeného pepře, lžičku sušeného česneku, přidáme 2 lžíce olivového oleje, asi 4 lžíce sójové omáčky, lžičku dijonské hořčice a…
Sparene jahly dame do vody v pomeru 1 dil jahel na 3 dily vody. Vhodime zeleninovou kostku, privedeme k varu a pote plamen stahneme. Nechame na mirnem plameni varit cca…
Paella Valenciana: Maso nakrájejte na kusy cca 5x5 cm, paličky nechte vcelku, osolte. Na široké pánvi rozpalte olivový olej, a maso na něm pozvolna opékejte ze všech…
Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut. Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme. Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme…
Bulgur je výborná obilninová příloha. Tento rychlý bulgur se zeleninou může býr i hlavním jídlem podobně jako třeba oblíbené rizoto. Recept na bulgur se zeleninou není…
Na tuku spěníme hladkou mouku a opražíme jíšku do zlatova. Zalejeme studenou vodou (asi 1 hrnek), přidáme mraženeé a nebo krátce předvařené fazolové lusky, sůl, půl…
Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Na pánev kápneme olej (olivový nebo slunečnicový) a kuřecí kousky opékáme zhruba 5 minut.K opečeným kuřecím…
cibuli na drobno nakrájíme a usmažíme do růžova a přidáme omyté a nakrájené tak na 3 cm kousky fazolové lusky , posypeme sladkou paprikou a přidáme lžičku hladké…
Do veliké pánve speciálně určené na paellu dejte oba oleje. Do horkého oleje dáme opéct na velké kousky nakrájená žebírka, na 2-3 části nakrájená kuřecí stehýnka a…
Nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na olivovém oleji a chvíli orestujeme. Potom přidáme na kostičky, kolečka nebo proužky nakrájenou veškerou zeleninu, sůl, pepř, koření…
Brambory si oloupeme a nakrájíme na větší kostky.Osolíme bylinkovou solí, pokapeme olejem a přidáme nakrájenou mrkev, 2 cibule na čtvrtinky, česnek na plátky a opepříme…
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cibuli na měsíčky, zázvor a česnek jemně nasekáme. Do hluboké rozpálené pánve dáme…
Očištěnou a odblaněnou panenku nakrájíme na 8 - 10 plátků cca 2 cm vysokých. Každý lehce naklepeme jen pěstí ruky, osolíme, okořeníme dle chuti a omotáme přeloženým…
Maso nakrájíme na kostky, opečeme na sádle a okořeníme. Cibuli nakrájíme najemno, mrkev a celer na hranolky, zelí na hrubší kousky a přidáme i s fazolovými lusky k masu…
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody. Jakmile jsou hotové, scedíme a dáme stranou (přikryté, aby neosychaly). Mezitím si uvaříme fazolky a připravíme lososa.…
Vepřové maso nakrájíme na menší kousky, okořeníme, přidáme olivový olej, osolíme, dobře promícháme a necháme hodinu a půl marinovat. Do kastrolu dáme na kousky…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Masaryk hladověl a alkoholik Gottwald měl rád tučná jídla. Jak se měnily chutě našich prezidentů?
Slupky z pomerančů do koše nepatří. Vyleštíte jimi zašlé sklo, vyčistíte mikrovlnku a provoníte lednici. Na co ještě se hodí?
Vaření za Protektorátu: Maso nebylo, tak se jedly halušky se špenátem a kroupové karbanátky