Hovězí líčka na majoránce s česnekem a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí líčka jsou krásně libová a díky kolagenu, který je v nich v hojné míře obsažen, budou po tepelné úpravě šťavnatá a křehká. Dají se připravovat na mnoho způsobů.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí líčka jsou krásně libová a díky kolagenu, který je v nich v hojné míře obsažen, budou po tepelné úpravě šťavnatá a křehká. Dají se připravovat na mnoho způsobů.…
Všechny přísady na těstíčko důkladně promícháme tak, aby bylo bez hrudek. Maso nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme a naložíme je minimálně na 3 hodiny do…
Nejprve přichystáme vývar z drobů. Maso vložíme do studené vody, do vajíčka dáme celé koření, cibuli zbavíme vrchní slupky, ale spodní necháme.Osolíme a dáme vařit…
Brynzu můžete využít místo obvyklých druhů sýra i k přípravě slaného pečiva. Pro její typickou slanou chuť není třeba těsto nijak dochucovat. Tyto brynzové sušenky jsou…
Vepřové slezinky opláchneme, očistíme od zbytku bílé provazovité bránice a slezinu nakrájíme na centimetrové proužky. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a slaninu na…
Připravte si zeleninu. Nakrájejte cibuli na kostičky zhruba o půlcentimetrové hraně. Papriku nasekejte přibližně na centimetrové kostky. Nakonec oloupejte a nakrájejte…
Cuketu oloupeme, nastrouháme, osolíme a necháme pustit vodu. Vymačkanou dále použijeme.K cuketě vmícháme mouku, vajíčka, sýr, koření a zahustíme strouhankou. Vytvoříme…
Bezlepková verze houbového kuby - staročeského vánočního pokrmu. Existuje mnoho variant s kroupami nebo s přidaným masem, ale hlavní chutí vždy zůstávají sušené houby,…
Zbylé upečené maso nakrájíme na tenké plátky. Oloupané brambory na jemno nastrouháme, vymačkáme a slijeme z nich vodu, přidáme vajíčko a trochu mléka, opatrně …
Nastavovaná kaše se nám bude hodit jako příloha k masovým pokrmům, opečené uzenině, anebo si jí můžete dát jen tak v této verzi. O skvělou chuť se postará medvědí…
Oloupané a umyté brambory nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a smícháme se všemi uvedenými surovinami, jako na bramborákové těsto. Kávovou lžičkou těsto nabíráme…
Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na oleji zesklovatíme cibuli, z masa oklepeme přebytečnou mouku a vložíme opéct z obou stran na cibuli. Přihodíme houby…
Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, oloupaný česnek nasekáme na menší kousky a prso nakrájíme na kostky. Na…
Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na kolečka. V hrnku smícháme olej s kurkumou, uzenou paprikou a majoránkou. Cibuli pokrájíme…
Kuřecí játra očistíme a pokrájíme na větší kusy.Cibuli a česnek si oloupeme. Cibuli nakrájíme na osminky a česnek na silnější plátky.Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme…
Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno. V kastrolu rozehřejeme sádlo a opečeme na něm cibuli dohněda. Přidáme maso a ze všech stran ho řádně opečeme. Zasypeme mletou…
Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme k nim očištěnou mrkev v celku, sůl a ostatní koření. Zalijeme vodou, ale jen tak, aby bylo vše potopené a uvaříme doměkka. Pak…
Cuketová sekaná je skvělá jak horká, čerstvě po upečení, tak i zastudena, jako chuťovka. Můžeme ji připravit i ve vegetariánské variantě. Bude stačit slaninu nahradit…
Na kostičky nakrájenou cibuli osmahněte na oleji. Posypte majoránkou a nechte rozvonět. Přidejte propláchnuté fazole a sůl. Podlijte asi půl deci vody a nechte chvíli…
Syrové brambory nastrouháme - pokud budeme bramboráky podávat jako přílohu například k masu, tak na jemném struhadle, pokud jako rychlou a chutnou večeři, tak na hrubém…
Pohanku propláchneme, dáme do uzavíratelné misky a zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody. Přiklopíme, zabalíme do utěrky a uložíme pod peřinu (polštář, deku) cca…
Hrách dáme do mísy a zalijeme vodou, aby byl ponořený. Necháme aspoň 2 hodiny bobtnat. Poté vodu slijeme a hrách uvaříme v čerstvé vodě do měkka.V pánvi zahřejeme olej a…
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Cibule pokrájíme nadrobno. Na oleji ve větší nádobě zpěníme pokrájené cibule, přidáme hovězí maso, pokrájené na kostky. Zprudka…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
V Chorvatsku se na Štědrý večer se připravuje výborná polévka ze sušené tresky. Příprava je snadná, chuť fantastická
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Moučník, který má připomínat Ježíška v peřince. Znáte historii drážďanské štoly?