Čertovo kuře
Recept ještě nebyl hodnocenDo misky dáme obě hořčice, džem, med, rozmícháme a stehna ve směsi obalíme. Dáme na pekáč vymazaný máslem a dáme péct. Když se maso zatáhne, přidáme celou Moravanku i s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do misky dáme obě hořčice, džem, med, rozmícháme a stehna ve směsi obalíme. Dáme na pekáč vymazaný máslem a dáme péct. Když se maso zatáhne, přidáme celou Moravanku i s…
Nejdříve připravíme nálev: vodu a ocet přivedeme k varu. Přidáme Deko, olej, bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme asi 5 minut. Po vypnutí přidáme cibuli nakrájenou…
Do jedné mísy drobně nakrájíme salám (velikost čtverečků asi jako čočka), scezenou Moravanku (feferonku vyhodíme) bez láku a zrovna tak nakrájené jako předchozí, drobně…
Na plech si rozložíme pečící papír a na něj pokládáme plátky sýra tak, aby se překrývaly min. 1 cm. Předehřejeme si troubu a plech tam vložíme, ale hlídáme, aby se…
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky.Na přiměřeně velký pekáček dáme plátky másla,…
Ze zavináčů odstraníme špejle, rozbalíme je a vnitřek nakrájíme nadrobno. Rybí filety podélně překrojíme a nakrájíme na 1 cm proužky. Vše dáme do větší misky. Scedíme…
Na oleji orestujeme slaninu a cibuli nakrájené na kostičky. Pak přidáme maso nakrájené rovněž na kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opeříme a chvíli restujeme. Pak…
Salám a okurky nahrubo nastrouháme, přidáme zeleninu z Moravanky (větší kousky překrojíme) a najemno nakrájenou cibuli. Přimícháme majonézu, osolíme, opepříme a …
Maso nesolíme! v pekáči smícháme 3 druhy hořčice + marmeládu (jedno jaka, ale dala bych nejakou červenou) Ve směsi obalíme všechny kousky kuřete pak tam přidáme…
Čekáte návštěvu a nechcete ji pohostit zase jen klasickými chlebíčky? Zkuste tentokrát připravit vaječnou tlačenku, která určitě přijde k chuti s krajíčkem chleba nebo…
Ze všech skleniček vylejeme lák. Každý zavináč otevřeme, obsah (cibuli) překrájíme, zavináč podélně rozřízneme, půlky nakrájíme na nudličky, zeleninu na menší kousky.…
Umyté brambory uvaříme, scedíme a 2x po sobě propláchneme studenou vodou, aby šly hezky loupat. Zvlášť v nádobě na sítku na napařování knedlíků uvaříme mrkve, nemusíme…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě (ne příliš do měkka), scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.Připravíme základ: majonézu + jogurt rozmícháme s hořčicí,…
Všechny druhy hořčice spolu s rybízovou marmeládou smícháme v marinádu a potřeme jí stehýnka ze všech stran. Dáme péci do středně vyhřáté trouby, jakmile se povrch masa…
Rozpálíme olej a uděláme si topinky. Když jsou topinky hotové, osmaneme vajíčko. Nesmí být ale úplně hotové, žloutek může, ale nemusí (je to lepši) být těkutější. …
Králíka povaříme v trošce vody s 2 lžícemi octa, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a osolíme (vařím v tlakáči). Po uvaření obereme maso a pokrájíme. Přidáme…
Bez tohoto tradičního pokrmu by snad ani nebyly Vánoce. Podle průzkumů jedí na Štědrý večer kapra asi dvě třetiny českých domácností. A samozřejmostí je ke kaprovi na…
Moravanku scedíme a zeleninu spolu se špekáčky a vejci umeleme na masomlýnku.Přidáme tatarku, pomazánku opepříme a dosolíme a podáváme s pečivem.
Papriku omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, oloupeme mrkev, kterou pak nakrájíme na kolečka.Vše dáme do pytlíku a ještě moravanku bez vody a žampióny. Kuře si…
Dle návodu na sáčku si připravím želatinu, na úkor vody přidávám nálev z moravanky a ocet, aby želatina měla tu správnou chuť. A teď jenom do formičky pro biskupský…
Vše semeleme, osolíme, promícháme a plníme do sklenic. 1 hod zavařujeme.
Čočku propláchneme, na dvě hodiny namočíme ve vodě bez soli.Čočku uvaříme doměkka, nakonec přidáme půl skleničky Moravanky i s nálevem a ještě cca 5 minut povaříme.…
Moravanku scedíme, feferonku vyhodíme, zbytek pomeleme na masovém strojku. Škvarky též pomeleme spolu s na čtvrtky nakrájenou cibulí.Přidáme hořčici, sůl, pepř a řádně…
Brambory oloupeme a dáme vařit, dokud nezměknou.Moravanku přecedíme do menšího kastrůlku a do nálevu vložíme kostku hovězího Masoxu, lžičku cukru a povaříme, aby se vše…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Modelka Claudia Schifferová miluje boloňské špagety a má velkou slabost pro netradiční britskou pomazánku Marmite
Chřest je nejlepší spotřebovat do týdne, říká odborník, a radí zabalit jej do vlhké utěrky
Buchtičky s krémem podle cukráře Josefa Maršálka: Recept na dokonale nadýchané těsto a krém vonící vanilkou a rumem