Vlašská pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninu necháme okapat a společně se salámem a sýrem umeleme v robotu nebo na masovém strojku. Vzniklou hmotu přidáme do pomazánkového másla a dobře promícháme. Mažeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninu necháme okapat a společně se salámem a sýrem umeleme v robotu nebo na masovém strojku. Vzniklou hmotu přidáme do pomazánkového másla a dobře promícháme. Mažeme…
Krůtí maso očistíme, osušíme papírovou utěrkou a pokrájíme na kousky velikosti sousta a dáme do mísy. Sójovou omáčku smícháme z olivovým olejem, nálevem z Moravanky a…
Namočenou čočku uvařit doměkka, promíchat se zeleninou, osolit, opepřit, zakapat octem a dobře promíchat. Nechat v chladu odležet.
Scedíme Moravanku a nálev doplníme vodou na 600 ml (množství je na 2 želatiny z Labety). Nálev dochutíme octem, cukrem a solí a podle receptu na obalu uděláme želatinu. …
Brambory oškrabeme a povaříme do poloměkka (nesmí být moc měkké). Vychladlé brambory mřížkou protlačíme na malé kostičky. Přidáme zeleninu, rajčátka, hořčici, bylinky,…
V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo či jiný tuk a i se škvarky – rozvoníme. Orestujeme cibuli nakrájenou na kousky, a papriku. Vložíme maso, zprudka opečeme po všech…
Králíka povaříme v trošce vody s 2 lžícemi octa, bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a osolíme (vařím v tlakáči). Po uvaření obereme maso a pokrájíme. Přidáme…
Všechny suroviny nameleme na masovém strojku nebo nakutrujeme, promícháme a je hotovo:)
Kuře si omyjeme a vaříme ve vodě s kořením i s pórkem do měkka. Vývar pak scedíme, část pórku necháme do výborného vývaru a kuřecí polévky a část ho použijeme do rosolu…
Drůbky nebo křidélka dáme vařit, ochutíme podravkou, jakmile je maso měkké, vyjmeme (z vývaru můžete udělat polívku), necháme vychladit, obereme, dáme vařit těstoviny,…
Mleté maso ochutíme (sůl, pepř, majoránka). Přidáme česnek a vejce a zpracujeme těsto.Dáme vařit zeleninu (Moravanku). Pořádně ji propláchnout pod vodou. Vezmeme větší…
Salat (ala zavinac) z morske stiky 1/Nakrajime si nejdrive rybu na kousky, cibuli na kolecka a pripravime si zeli s mrkvi a moravanku /zeleninu/ a pak tyto suroviny…
Čočku propláchneme, na dvě hodiny namočíme ve vodě bez soli.Čočku uvaříme doměkka, nakonec přidáme půl skleničky Moravanky i s nálevem a ještě cca 5 minut povaříme.…
Do mísy vyklepneme mleté, vidličkou ho rozmícháme. Uzený bok i tvarůžky nakrájíme na drobné kostky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vše smícháme, přidáme…
Nejprve si nakrájíme maso na tenké nudličky, posolíme, opepříme a necháme stranou. Mezitím si v misce rozmixujeme borůvky, nastrouhanou kůru z citronu a i šťávu,…
Smícháme vše na směs. V této směsi uvaříme králika do měkka a necháme 8h v láku odležet. Pak králika vykostíme a nakrájime na kousky. Vše smícháme dohromady a necháme…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě (ne příliš do měkka), scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.Připravíme základ: majonézu + jogurt rozmícháme s hořčicí,…
K Velikonocům kromě špenátu, jidášů a mazance patří také beránek. Pokud však nejste fanoušci těch sladkých pečených, vyzkoušejte tohoto slaného. Vařená vajíčka, zelenina…
Kostičky sýra smíchat se zeleninou, opepřit, podle potřeby přidat majonézu s jogurtem, promíchat a cca 30 min nechat vychladit. Někdy se stane, že majonéza či jogurt…
Pokud máme celé kuře, tak ho naporcujeme na části, pokud je již naporcované, je to rychlejší. Trochu ho opláchneme pod vodou, dáme olej do pekáče a vložíme naporcované…
Obě tlačenky nakrájíme na drobné kousky a vložíme do mísy.Cibule nakrájíme na plátky a přidáme k tlačence.Moravanku slijeme, zeleninu přidáme do mísy, větší kousky…
Z mletého, strouhanky, vajíčka a koření uděláme klasickou sekanou, jen bez cibule. Dáme na sádlem vymaštěný pekáč a 30 pečeme na 250°C. Vyndáme z trouby, vysypeme kolem…
Tavený sýr rozpustíme s mlékem a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno.Okapanou sterilovanou zeleninu nasekáme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli a prochladlý…
Vejce oloupeme a nakrájíme na velmi drobné kousky, sýr taktéž natrháme na drobno - je poměrně měkký. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a pečlivě vejce i sýr vidličkou…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Byliny v kuchyni: Mangold je křupavější než špenát a uplatní se v koláči i v netradičním rizotu!
Retro okénko: Frankfurtská polévka je rychlá, zasytí, využijete do ní zbytky z lednice a vyjde vás na pouhých 40 Kč
5 tipů na lehké jarní večeře aneb Jak se večer najíst, abyste nehladověli, ale přitom hubli