Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka celozrnná pšeničná jemná - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie1 456 kJ / 348 kcal
Bílkoviny11,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
– nasycené0,30 g
– nenasycené1,40 g
–– mononenasycené0,40 g
–– polynenasycené1,00 g
––– omega 30,10 g
Vláknina7,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy68,00 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto. Hotové těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 9 dílků, z každého uděláme bulku - dalamánek a…

Dalamánky jako pírko

Dalamánky jako pírko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, pak přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).Vykynuté těsto rozdělíme na 8-10 dílků, z…

Veky tukové

Veky tukové

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Chcete vymazlit slavnostní chlebíčky? Kupovanou veku vyměňte za krásně nadýchanou domácí veku. Jejich příprava není tak složitá jak se na první pohled může zdát.…

cathleen

50 min

Selský bochník

Selský bochník

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

10-12 hodin předem smícháme kvásek s vodou a celozrnnou žitnou moukou a zakryté necháme kvasit v teple.Do hotového rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto,…

Bochník mlynáře Máchala

Bochník mlynáře Máchala

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Suroviny na rozkvas spolu dobře promísíme a zakryté necháme v teple místnosti 10-12 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a vymísíme volné těsto, které…

Vločkové housky

Vločkové housky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez…

Domácí chléb s otrubami

Domácí chléb s otrubami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – suché (20 g otrub jsou dvě veliké vrchovaté lžíce) a použijeme program Celozrnný.Hotový chléb vyndáme z formy a necháme…

Profouknuté bulky

Profouknuté bulky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

V míse smícháme suroviny na preferment a zakryté proti prachu a osýchání jej v teple necháme kvasit 10-12 hodin.Přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto (pracoval robot)…

Celozrnný chleba se záparou

Celozrnný chleba se záparou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z vykvašeného (a nakynutého) kvásku, zápary, soli, kmínu a hladké mouky vymísíme těsto, které necháme nakynout o polovinu (až 2/3). Je volnější, kyne poměrně rychle…

Celozrnný chleba se záparou

Celozrnný chleba se záparou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Z vykvašeného (a nakynutého) kvásku, zápary, soli, kmínu a hladké mouky vymísíme těsto, které necháme nakynout o polovinu (až 2/3). Je volnější, kyne poměrně rychle…

Vícezrnný chleba

Vícezrnný chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do pekárny vložíme suroviny v pořadí tekuté, sypké, kvásek dáme navrch na mouku, kus od kvasnic. Zapneme program Celozrnný (nebo Klasik), těsto déle kyne.

Cibulový celokváskový chleba

Cibulový celokváskový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

na lžíci oleje osmahneme do voňava a světlehněda drobně krájenou cibuli. Nastavený kvásek smícháme se zbylými surovinami, včetně prochladlé cibulky s olejem, a uhněteme…

Podmáslový vločkový chleba

Podmáslový vločkový chleba

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené mouky a necháme nakynout = kvásek. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout.Vykynuté…

Celozrnný sendvičový chléb

Celozrnný sendvičový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Večer před plánovaným pečením kvásek rozkvasíme podle postupu, ráno do vykvašeného přidáme zbytek surovin (tuk velmi změklý) a poměrně krátce vymísíme těsto. Opět…

Celozrnný sendvičový chléb

Celozrnný sendvičový chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Večer před plánovaným pečením kvásek rozkvasíme podle postupu, ráno do vykvašeného přidáme zbytek surovin (tuk velmi změklý) a poměrně krátce vymísíme těsto. Opět…

1 2

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více