Pšenično-žitný chleba s černým pivem
Recept ještě nebyl hodnocenK vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. (Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut.) Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K vykvašenému kvásku přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme těsto. (Nechávám mísit robota, něco okolo 5-7 minut.) Zakryté těsto necháme v teple kynout přibližně 1…
Do mísy nasypeme mouku, do ní uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí.Droždí zasypeme cukrem a solí, přilijeme teplou vodu, olej a přidáme vajíčko.Těsto zpracujeme a…
Těsto zaděláme nejlépe v pekárně. Do pekárny vložíme suroviny podle uvedeného pořadí a necháme vymíchat. Pekárnu vypneme a ponecháme uzavřenou asi 20 minut, než těsto…
Drozdi a spetku cukru rozmichame ve vlazne vode a nechame vzejit "kvasek".Obe mouky prosijeme, smichame se soli, prilijeme kvasek, syrovatku, olivovy olej a vypracujeme…
Z odměřených a odvážených surovin odebereme 100 ml vlažné vody, droždí, sladěnku a 130 g hladké mouky, dobře umícháme a necháme 35-45 min v klidu kynout omládek.Přidáme…
Smícháme prosátou hladkou a celozrnnou žitnou mouku se solí, uděláme důlek, tam dáme cukr, část vlažné vody a rozdrobíme droždí.Chvíli necháme a až droždí vzejde,…
Kynuté těsto může být zpracováno i zábavnou formou. Svým dětským koledníkům můžete na Velikonoce připravit občerstvení ve tvaru roztomilých zajíčků. Z kynutého těsta…
V misce smícháme asi 3 lžíce mouky, cukr, droždí a 3-4 lžíce podmáslí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.V míse smícháme všechny suroviny kromě ořechů, přidáme…
Základní program, střední pečení, malý chleba. Nejdříve tekuté suroviny a pak ostatní. Když máte namočené semínka, můžete dát rovnou, jinak po signálu.
Do pekárny nejdříve dáme vodu, olej, ocet, na to sypké ingredience a na konec rozdrobené kvasnice. Uhněteme těsto, přendáme do mísy, přikryjeme potr.folií a utěrkou a…
Smícháme sypké suroviny, přidáme tekutý med, vejce, jogurt a tvaroh. vypracujeme bochánek, který dáme v potravinové fólii do ledničky. Mezitím si smícháme tvaroh s…
1/4 kg žitné promícháme s 5 dc vlažné vody a droždím na kvásek a dáme do trouby na 50 stupnů pořádně vykynout - přes 1hodinu.Do kvásku nasypeme zbytek mouky a 1 rovnou…
Nejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech,…
KORPUS: Vejce ušlehat s cukrem do pěny, postupně přisypávat mouku, musli, jahody,kakao; přilévat šťávu z jahod a kefír, nakonec kypřící prášek. Těsto nalít do vymazané…
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, ocet a olej, přisypeme všechny mouky, přidáme sůl, med, kmín a rozdrobíme droždí. Zapneme program na těsto.Po vykynutí těsto…
Do pečící trouby nandáme suroviny tak, jak jsou napsané za sebou a spustíme program těsto s kynutím. Pak těsto dáme na vál, trochu prohněteme a utvoříme tvar jaký chceme…
Kvásek rozšleháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a těsto ihned rozetřeme - pekla jsem v remosce.Necháme asi 2 hodiny zakryté kynout, pak remosku zapneme a placku…
Selčin chleba je úžasně veliký, tmavý, lehký a moc dobrý i druhý den. Je připravený ze surovin, které nám dává příroda okolo nás. Bude chutnat jako příloha ke guláši,…
Večer si do mísy dáme žitný kvásek, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Také si uvaříme brambory ve…
Večer si do mísy dáme žitný kvásek, přidáme mouku a vodu. Vařečkou promícháme, přikryjeme a přes noc dáme do tepla, aby mohl kvásek pracovat. Také si uvaříme brambory ve…
Smícháme všechny suroviny, poprášíme moukou a dáme kynout pod utěrku na teplé místo asi na hodinu. Po hodině uděláme bochánky, dáme na pečící papír, pocákáme trochu…
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme asi 10-12 hodin kvasit. Zároveň s umícháním rozkvasu promícháme všechnu celozrnnou mouku se zbytkem vody a uložíme do…
Smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme 10-12 hodin v teple kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek vody a mouky, promícháme a hodinu necháme proběhnout…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Jako v peřince: Savojský řízek je šťavnatý a měkoučký díky speciálnímu obalování. S bramborovým salátem nemá chybu
Pochlubte se svými plnějšími tvary aneb Správný výběr podprsenky
Jak využít zbylý mazanec? Snadno z něj připravíte tak dobrou žemlovku, že už jinou nebudete chtít