Dušená kuřecí stehna v kabátku
Recept ještě nebyl hodnocenKuracie stehna nasolime a obalime v kukuricnej mucke zmiesanej s lyzickou korenia garam masala a potom namacama do rozslahaneho vajicka. Oprazime na silnom ohni na oleji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuracie stehna nasolime a obalime v kukuricnej mucke zmiesanej s lyzickou korenia garam masala a potom namacama do rozslahaneho vajicka. Oprazime na silnom ohni na oleji…
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme vychladit do lednice.Z těsta odebíráme kousky, vytvarujeme kuličky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Dáváme…
Cuketu a papriky omyjeme a osušíme. Cuketu podélně rozpůlíme a pokrájíme na půlkolečka. Papriky zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na větší kousky. V misce smícháme…
1. Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte dva plechy. Do mísy vložte máslo či margarín, mouku a kukuřičnou mouku. Máslo v mouce prsty důkladně rozdrobte, až vznikne jemná…
Paličky omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme. Prudce osmahneme na oleji, asi tak 5 minut, a pak dáme stranou okapat na papírové utěrce.Vejce rozkvedláme vidličkou s…
Do kastrolu naliju polovinu citronové šťávy a přidám ¼ cukru. Oloupu jablka a pokrájím na tenké plátky, nejlépe škrabkou na brambory. Pak to vařím až do momentu než cukr…
Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Druhý den je oloupeme a nastrouháme najemno. Jáhly několikrát propereme v horké vodě, abychom je zbavili hořkosti. Potom je…
Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet asi 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu. Z těsta tvarujeme rohlíčky tradičním…
Krůtí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme trojbal: kukuřičná mouka, jogurt smíchaný se solí, trochou parmezánu, trochou kurkumy nebo kari koření a…
Kapustičky opláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do osolené vody na 5-7 minut.Hrašku přichystáme podle návodu na sáčku. Zhruba ze 100 g Hrašky a 150 ml vody umícháme…
Mouku prosejeme a promícháme se solí, doprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a zalijeme trochou vlahého mléka, necháme chvíli vzejít. Pak přidáme ostatní…
Rajčata zbavíme semínek. V sekáčku rozsekáme cibuli, 1 rajče, 2 zelené chilli papričky, zázvor, česnek a polovinu množství koriandru. Zbytek čerstvých ingrediencí…
Brokolici omyjeme a uvaříme cca 8 min v osolené vodě do poloměkka. Parmezán, vejce a mouku smícháme a v této směsi obalujeme předvařenou brokolici. Nakonec obalíme takto…
Zapneme troubu na 180°C . Nastrouháme nahrubo omytou cuketu a vymačkáme z ní trochu vodu. Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci oleje, přidáme prolisovaný česnek, promícháme…
Mouku prosejeme a promícháme se solí. Z droždí, špetky cukru a trochy vlahého mléka připravíme kvásek. Hotový kvásek vlijeme do mouky a přidáme ostatní přísady, dobře…
Koření nejprve promícháme s moukou, kakaem a cukrem. Poté přidáme ostatní suroviny a důkladně prohněteme. Necháme odležet alespoň 1 hodinu v chladu. Z těsta děláme menší…
Předehřejte troubu na 200 °C a připravte kořenovou zeleninu: brambory, pastinák a tuřín vařte ve slaně vroucí vodě asi 15 minut, dokud nezměknou. Slijte, přidejte jogurt…
Z uvedených surovin uděláme těsto a z něj na pánvi na oleji upečeme zlatožluté placky. Od přebytečného tuku je osušíme utěrkou nebo ubrouskem.Moje poznámka: Těsto je…
Smíchat mouku s vejci, vodou, až nasákne veškerá mouka. Nechat odležet 20-60 minut přikryté.Po odležení osolit, přidat ocet a rozpuštěný šmolc. Ohřát pánev průměru 24 cm…
Mozzarelu nastrouháme najemno, přidáme ostatní ingredience a promícháme.Necháme zhruba 10 minut odpočinout, aby psyllium mohlo nabobtnat.Těsto vložíme do formy a pečeme…
Bezlepkový beránek který je jednoduchý na přípravu, připravený ze surovin které seženete i v běžném městském obchodě. Můžete si ho upéct ve světlé variantě, nebo část…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Výlet do světa omamných vůní: Z růže uděláte marmeládu, růžová voda zase ovoní cukroví
Obložené chlebíčky jsou český vynález. Ty Paukertovy milovali už Hugo Haas i prezident Masaryk
Bramboráky s kysaným zelím v těstě: Zelí bramboráky odlehčí, dodá jim nakyslou chuť a díky němu jsou i šťavnatější