Vepřové závitky na zelí s paprikovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na každý rozetřeme jednu lžičku dijonské hořčice. Rozdělíme na ně plátky salámu, zavineme, osolíme a opepříme i z vnější…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na každý rozetřeme jednu lžičku dijonské hořčice. Rozdělíme na ně plátky salámu, zavineme, osolíme a opepříme i z vnější…
Špek nakrájíme na malé kousíčky, na oleji vyškvaříme špek, přidáme všechny nadrobno nakrájené cibulky a necháme zesklovatět. Poté přidáme na větší kousky nakrájené …
Játra odblaníme, pokrájíme na plátky a opepříme. Hlívu pokrájíme na úzké proužky. V hlubší nádobě zpěníme na rozpáleném oleji pokrájenou cibulku. Přidáme orestovat…
Cibuli zpěníme na oleji nebo másle, přidáme mrkev a celer a restujeme do mírného zezlátnutí zeleniny. Pak zalijeme vývarem, a spolu se šalvějí vaříme do změknutí. …
Do hluboké pánve dáme na lžičku oleje nadrobno nakrájený špek a kolečka klobásy. Když pustí tuk přidáme maso nakrájené na nudličky, osolené a opepřené. Prudce osmahneme…
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby, mírně osolíme, podusíme doměkka a dáme stranou. Do pánve přidáme trochu oleje, necháme rozehřát,…
Vepřovou plec pokrájíme na kousky a zprudka orestujeme na oleji s pokrájenou cibulí. Vmíchámne paprikovou pastu, zalijeme vodou nebo vývarem z kostí a dusíme pod…
V kastrole rozehřejeme trochu oleje, přidáme malé kostičky slaniny, chvíli ji opékáme, přisypeme nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, přidáme maso pokrájené na menší…
S pomocí pár ingrediencí vytvoříme šťavnaté a jemné plátky plné chuti. Vepřová krkovice, je prorostlejší maso, které je vhodné na mnoho způsobů přípravy. Tohle je jedna…
Stehna zbavíme kůže a kostí a nakrájíme na kousky. Nakrájíme nadrobno cibuli a papriku, hlívu pokrájíme na proužky.Na sádle zpěníme cibuli, na ní osmahneme osolené maso…
Na oleji nebo sádle si orestujeme cibulku do hněda, přidáme rajský protlak, taktéž orestujeme, abychom ho zbavili kyselosti a pak přidáme na kostky nakrájené maso.…
Vepřové maso – odřezky, které nám chtě – nechtě, vznikají při porcování masa nakrájíme na nudličky. Větší cibuli, nakrájíme na úzké měsíčky a smícháme s masem. Nyní do…
Na náplň si nejdříve nastrouháme nahrubo nivu, přidáme ostřejší paprikovou pastu, pomazánkové máslo a tavené sýry. Podle chuti dochutíme. Náplň umícháme do hustší…
Do většího hrnce dáme 1 lžíci sádla a orestujeme cibuli nasekanou nahrubo a kolečka mrkve.Přidáme ostatní očištěnou, nakrájenou zeleninu, pasty, promícháme a zalijeme…
Očistěné houby nakrájime na větší kousky, bůček na větší hranolky. V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, přidáme maso a zprudka opečeme. Vyjmeme ho a dáme stranou. Do…
Očištěná a osušená stehna potřeme připravenou marinádou, kterou já jsem dala i pod kůži každého stehna a necháme je alespoň 3 hodiny v chladu odležet, případně přes noc…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zašleháme do polévky a přivedeme k varu. Oloupané brambory pokrájíme na drobné…
Cibuli pokrájejte na drobno a na cedníku spařte vařící vodou (dělám to tak do všech pomazánek i do bramborového salátu, cibule má jemnější chuť a není tak čpavá).…
Do hlubší pánve dáme olej na kostičky nakrájený bok a necháme osmahnout. Pak přidáme na kostky nakrájené houby, pastu, kečup, špetku kmínu, sůl, pepř a necháme podusit…
Na oleji osmahneme na kousky nakrájenou slaninu, přidáme na kousky nakrájenou hlívu, podusíme doměkka, přidáme kmín. Nesolíme. Přidáme jidášovo ucho nakrájené na proužky…
Houby očistíme a pokrájíme na jemné plátky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme houby, orestujeme je, přisypeme mouku, uděláme jíšku a zalijeme studeným vývarem. Polévku…
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou. Přidáme na hranolka nakrájené kedlubny, osolíme, opepříme a podlijeme malinko vodou. Na mírném ohni dusíme…
Koňskou kýtu nakrájíme na plátky a následně na nudličky. Takto připravené maso posypeme lžičkou koření Gyros, trochou oleje a celým rajským protlakem a dobře promícháme.…
Na troše oleje orestujeme středně velké plátky hovězího masa, aby se maso zatáhlo, a podlijeme zlehka trochou vody a vložíme na třetiny rozkrojenou středně velkou cibuli…
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32