Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept prosím neplést s vepřovým v mrkvi. Zde se maso nedusí, ale peče rovnou s bramborami a i chuť je díky přidaným ingrediencím zcela jiná. V tomto receptu totiž…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento recept prosím neplést s vepřovým v mrkvi. Zde se maso nedusí, ale peče rovnou s bramborami a i chuť je díky přidaným ingrediencím zcela jiná. V tomto receptu totiž…
Tradiční koprovou omáčku už dnes asi každý připravuje podle svého osvědčeného receptu. Proč ale nezkusit tento, pocházející ze staré kuchařky z roku 1926?
Nakrajime maso na platky. Mrkev, petrzel a celer na kousky. Cesnek, jak chcete.Nakrajime cibulku a na oleji ji zpenime na pekaci na plotne. Opeprene a osolene maso…
Smetanová omáčka s nádechem do lehce růžové či oranžové a měkké delikátní maso. Kuře na paprice je jedno z typických jídel naší kuchyně a tento recept jej určitě oživí a…
Návštěvu nemusíte pohostit pouze sladkým moučníkem a kávou. Zejména pokud čekáte pánské osazenstvo, dopřejte jim pořádnou porci pikantních utopenců a džbánek piva. Jistě…
Vepřový bok si nakrájíme podél kosti na kousky, dáme do hrnce s vodou (maso by mělo být ponořené), přidáme pepř, bobkový list, sůl a nové koření a vaříme na mírném ohni…
Kel oberieme od vrchných listov, rozštvrtíme a dáme variť do slanej vody na cca 5 min. Potom na hrubo posekáme, koštial vyhodíme. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu,…
Plátky masa rozklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran dohněda. Poté ho vyndáme stranou a ve výpeku…
Ředkvičky nakrájíme na jemné plátky a naskládáme do sklenic.Smícháme vodu, ocet, cukr a sůl. Pro chuť můžeme přidat lžičku medu. Promícháme a přivedeme k varu. Odstavíme…
Čočka je sice tradičním novoročním pokrmem, ale stojí za to ji připravovat průběžně po celý rok. Kromě vlákniny je bohatá na spoustu vitamínů a minerálů. Podáváme s…
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech…
Do misky nameleme lžičku černého a lžičku červeného pepře, lžičku sušeného česneku, přidáme 2 lžíce olivového oleje, asi 4 lžíce sójové omáčky, lžičku dijonské hořčice a…
Těstoviny uvaříme podle instrukcí na obalu.Zatímco se těstoviny vaří, nakrájíme slaninu na slabé proužky a orestujeme dokřupava.Vyjmeme z pánve a necháme okapat, např.…
Pripravíme klasické hustejšie kysnuté cesto a necháme vykysnúť.Kapustu nastrúhame na strúhadle a na troške oleja podusíme so soľou a korením, kým sa nevydusí šťava.…
Maso nakrájíme na podélné, co nejdelší proužky, osolíme, opepříme a promícháme s plátky česneku a olivovým olejem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Naložené…
Ve velkém kastrolu osmažíme na másle rozkrájenou cibuli a pórek až zesklovatí, ale nezmění barvu. Přidáme na růžičky rozebranou a očištěnou brokolici a na kostičky…
Celer očistíme a nastrouháme.Dáme vařit vodu a do ní přidáme kyselinu citronovou. Když se vaří, nasypeme do vody nastrouhaný celer a necháme ho spařit 5 minut, aby byl…
Zmiešame tvaroh, vajcia, solamyl a krupicu a dobre prepracujeme. Okoreníme soľou, korením a paprikou.Dvoma lyžicami vykrajujeme noky, ktoré zavaríme do osolenej vriacej…
Chystáte rádi jedlé dárky pro rodinu a přátele? Hodí se během celého roku, nejen na Vánoce. Zejména v létě během sezóny grilování udělá radost nakládaný hermelín.…
Nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu osmažíme na kousku sádla, přidáme chilli papričku, koření, které se v horkém tuku rozvoní.Pak přidáme nakrájenou klobásu (já…
Den dopředu namočenou cizrnu vypláchneme studenou vodou a vaříme na mírném ohni 3 hodiny, aby jen slabě probublávala. Pěnu sbíráme. Po uvaření odcedíme, hodíme cizrnu…
Kuřecí prsní řízky postupně jeden po druhém podélně rozřízneme, osolíme z obou stran (můžeme jemně naklepat). Najemno nakrájíme veškerou zeleninu (mrkev, celer, petržel,…
Z múky, vajca, soli a studenej vody vypracujeme polotuhé cesto a do vriacej osolenej vody cez cedník nebo strúhadlo s veľkými otvormi hádžeme nokerle (ako halušky).…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Tesco spouští přihlašování do 14. kola grantového programu, opět podpoří 70 dobročinných projektů po celé ČR
NEJČASTĚJŠÍ PODVODY PRODEJCŮ: KOLIK JICH NAPOČÍTÁTE PŘI BĚŽNÉM NÁKUPU?
Nejlepší svatební menu roku 2022: Hitem jsou kachní prsíčka s brusinkami a novinkou jsou slané bary