Chilli con carne od Rádi
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na nudličky 1x5 cm, cibuli nahrubo a papriky s papričkami na proužky.Ve velké, těžké pánvi rozpálíme sádlo, vhodíme maso, jakmile začne bělat, prohodíme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na nudličky 1x5 cm, cibuli nahrubo a papriky s papričkami na proužky.Ve velké, těžké pánvi rozpálíme sádlo, vhodíme maso, jakmile začne bělat, prohodíme,…
Máte chuť na rychlý oběd? Kuřecí maso se slaninou a bylinkami v omáčce s řapíkatým celerem, rajčaty a fazolemi je snadné na přípravu. Jídlo chutná výborně a díky spoustě…
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibuli, přidáme oloupané nakrájené brambory, na proužky nakrájenou papriku, fenykl a houby. Osolíme, opepříme a chvilku restujeme.Poté…
Kotlety z obou stran grilujeme na grilovací pánvi a necháme cca 10 minut při 180 stupních dopéci v rozehřáté troubě. Udržujeme v teple. Na výpeku z grilovaných…
Koule můžeme buď péct v troubě - v tom případě troubu zapneme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Nebo budeme koule smažit v pánvi a troubu nebudeme potřebovat…
Řecké obří fazole mají jemnou chuť. Po uvaření je zalijeme rajčatovou omáčkou provoněnou oreganem a česnekem a zapečeme. Omáčka do fazolí během pečení nasákne. K fazolím…
Rajčata z plechovky dáme do síta a necháme je okapat. Lžící je promícháváme tak dlouho, až v sítku zůstanou pouze rajčata bez šťávy.Šťávy zbavená rajčata dáme do čopru -…
Troubu předehřejte na 180˚C. Plech vyložte pečícím papírem. Lilek nakrájejte podélně na tenké plátky (silné asi 0,5cm), lehce osolte z každé strany, rozložte je vedle…
Lilek nakrájíme na podélné tenoučké plátky, které posolíme a necháme asi půl hodiny vypotit.Poté je opláchneme, dobře osušíme, potřeme olejem a ugrilujeme.Připravené…
Jenoduchá (Britsko-)Indická kořeněná rajčatová omáčka s tofu a koriandrem. Skvělé k rýži či indickému chlebu, např. česnekovému Naanu. Tofu rozkrojte podélně na dva…
Cibuli nakrájíme na drobno a společně s česnekem osmažíme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso, mícháme a maso rozmělníme. Po opečení přihodíme lilek nakrájený na…
Na pánvi na oleji osmažíme na kostičky nakrájený lilek, přidáme papriku, nakonec cuketu a vše podlijeme zlehka vodou. Nakonec přisypeme rýži a smažíme, dokud nebude…
Další recept na rajskou omáčku, tentokrát ozvláštněný příchutí řapíkatého celeru. Rajskou omáčku milujeme všichni už od dětství a bude jen příjemné si vyzkoušet další…
Dobrá zeleninová roláda, která se vám určitě povede. Díky sýru a vajíčku udrží tvar. Pokud byste měli obavy, můžete si směs zapéct v pekáčku nebo misce. Výhodou této…
CHILLI CON CARNE: 1. Cibuli nakrájíme najemno a prudce zpěníme na oleji společně s jemně posekaným česnekem a kmínem, přidáme maso a společně prudce orestujeme. 2.…
Lilek nakrájejte na centimetrové plátky. Posolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit.Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Šalotku nakrájejte nadrobno. Na lžíci oleji…
Připravte si všechnu zeleninu, fazole slijte a dobře properte, nechte okapat. Tempeh rozdrobte prsty, pokud používáte natural, opečte ho s trochou dobré sojové omáčky …
Nejprve si udělám kvásek z droždí, cukru a teplé vody. Smíchám mouku se solí, olejem, přidám kvásek a vodu. Udělám těsto, které nechám půl hodiny kynout. Mezitím…
Ve větším kastrolu rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte po částech maso, obalené v mouce a restujte ho dohněda na středně vysokém plameni. Opečené maso vyndejte z kastrolu…
Hlívu pokrájejte nadrobno a na oleji restujte dozlatova. Bude to trvat asi 5 minut.Do mixéru nasypte vločky, fazole, rozmarýn, římský kmín, sůl a čerstvě mletý pepř. S…
V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a mrkev a smažíme asi 10 minut.Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky a smažíme 5 minut. Poté zaprášíme moukou…
Špekáčky oloupeme a překrojíme napůl, po vrchu nakrájíme do křížku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na slabá půl kolečka.Špekáčky vložíme do pekáčku, zasypeme cibulí,…
Uvaříme těstoviny a smícháme s kukuřicí, tomatovou omáčkou, slitými fazolemi.Na pánvičce si rychle osmažíme mleté maso a přidáme k těstovinám. Dáme do vymazaného pekáče…
Drcená rajčata v rajčatové šťávě, prolisovaný česnek, zelenou nať z jarní cibulky rozmixujeme. Vmícháme olivový olej, bylinky a ochutíme solí a pepřem.Rozmixovanou směs…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Štramberské uši: Voňavé perníkové kornouty mají pohnutou historii. Znáte jejich příběh?
Dokonalý pudink je nejlepší základ do pohárů s ovocem a šlehačkou. Udělejte si domácí!
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Odkud se opravdu vzaly? Slavné speciality a tajemství jejich původu