Rebarborová bábovka s ořechovou vůní
Recept ještě nebyl hodnocenV míse smícháme vlašské ořechy s brusinkami, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme citronovou šťávu a mletou vanilku. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a povaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse smícháme vlašské ořechy s brusinkami, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme citronovou šťávu a mletou vanilku. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky a povaříme…
Tento rebarborový koláč zachutná i těm, kteří rebarboru kvůli kyselé chuti nevyhledávají. Kyselost rebarbory skvěle vyrovná sladký rumový karamel, kterým je celý koláč…
Rychlý a jednoduchý moučník z křehkého těsta s pikantními kousky rebarbory sypaný sladkými mandlovými lupínky. Tyto koláče jsou výborné jako osvěžující zákusek ke kávě,…
Játra očistím, operu ( pod vodovodním kohoutkem ), zaliju 3 PL mléka. Cibuli nakrájím na perka, jablko na osminky a oloupu. Rebarboru očistím a posekám na kousky. Na…
Kyselkavá rebarbora a sladké jahody jdou výborně k sobě. Vyzkoušejte tuto kombinaci v džemu, díky kterému si obě chutě užijete i mimo sezónu. Džem je skvělý do moučníků,…
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 3mm tenké plátky, trochu osladíme a necháme v misce cca 10min.pustit šťávu. Poté rebarboru scedíme, šťávu smícháme s tvarohem,…
Z rebarbory nejčastěji připravujeme sladké moučníky. Máslové těsto naplníme rebarborou a jogurtovým přelivem s vanilkou. Vršek ještě posypeme nastrouhaným těstem. Po…
Rebarborový koláč nemusí být jen s drobenkou navrchu, tato šťavnatá náplň se může skrývat i uvnitř. Nakyslá a jemně pikantí chuť rebarbory přímo vybízí k použití v…
Koláče jsou skvělý způsob, jak zužitkovat rebarboru. V tomto receptu je lehce kyselá rebarborová náplň doplněná sladkými rozinkami namočenými v rumu a navíc posypaná…
Krásně vláčného těsta docílíte tím, že do něj přidáte bílý jogurt. Pokud zvolíte náplň švestek a sezónní rebarbory, získáte koláč s příjemnou sladkokyselou chutí, která…
Rebarbora je mírně nakyslá, šťavnatá, a proto jsou z ní vynikající moučníky. Zkuste tento klasický koláč s drobenkou, ovšem z celozrnné mouky. Koláč s drobenkou, to je…
Sezóna rebarbory je velice krátká a pokud i vy si chcete vychutnat tuto zeleninu nakyslé chuti, neváhejte a připravte z ní sladký moučník, krásně vonící po mandlích.…
Crumble je typickým dezertem zejména na Britských ostrovech. Jedná se o zapečený moučník z ovoce a drobenky. Tento recept využijete zejména v sezoně rebarbory, která se…
Pořádná porce na velký plech. Dávka těsta, která se hodí pro celou rodinu, nebo oslavu. Kombinace jahod a rebarbory je velmi oblíbená a s drobenkovou posypkou, je chuť…
Řapíky listů oloupeme, nakrájíme na kousky a spaříme vařící vodou, necháme okapat a zchladnout. Tvaroh rozmícháme s pudinkem, můžeme vylepšit žloutkem a osladíme podle…
Hledáte tipy, jak zpracovat rebarboru? Zkuste upéct tento skvělý koláč s jemným krémem z vanilkového pudinku a tvarohu pokladený kousky rebarbory. Příprava je snadná a…
Milovníci rebarbory jásají. Sezona této netypické zeleniny je konečně tady a je potřeba ji náležitě využít. A jestli letos nevíte, co s rebarborou, určitě tenhle dort…
Úžasný koláč s vůní perníku a kyselkavou chutí rebarbory připravte podle našeho receptu. Křupavá krustička z třtinového cukru na povrchu už jen doladí moučník k…
Ochutnejte tento vynikající džem z rebarbory a kiwi. Díky této neobvyklé kombinaci je džem příjemně kyselý a osvěžující. Pokud chcete trochu pikantnější chuť, můžete…
V posledních letech přichází teplé jaro velmi brzy a to přeje i rychlému nárůstu rebarbory. Bylo by jí tedy škoda využívat jen jako náplň moučníků, ale využít její…
Sezóna rebarbory je krátká a tak neváhejte a využijte tuto sladkokyselou zeleninu do vláčného makovce, posypaného křupavou drobenkou, vonící po skořici. Kombinace…
Jarní moučníky máme neodmyslitelně spojené s rebarborou. Pro její nepříliš vábnou barvu po upečení ji kombinujeme většinou s jahodami. Když ještě jahody neuzrály, hodí…
Kombinace lehce nakyslé rebarbory a slaďoučkých jahod, jde prostě k sobě. Moučník zajímavé chuti, se žmolenkou a dvěma druhy želatiny na povrchu, zpříjemní posezení u…
Jarní zelenina, která se v poslední době těší veliké oblibě. Řeč je samozřejmě o zelené rebarboře, kterou nejčastěji zpracováváme do sladkých moučníků. Krásně křehké…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Kam na nejlepší snídaně v Praze podle Lukáše Hejlíka: Turecká vejce ochutnáte na Jiřáku, míchaná jsou boží v Esce
Peče celá země: Pekařka Iva poradí, jak na vánočku, aby nepopraskala a byla krásně nadýchaná
Zhroucený manažer, špína u příborů i Picasso v kuchyni. Pohlreich opět hledal nejlepší restauraci u nás