Šípkový likér s pomerančem
Recept ještě nebyl hodnocenŠípky očistíme, odstraníme bubáky a stopky. Poté je rozmixujeme v trošce slivovice a přesypeme do čisté zavařovačky. Zalijeme zbytkem slivovice, přidáme skořici a slupku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šípky očistíme, odstraníme bubáky a stopky. Poté je rozmixujeme v trošce slivovice a přesypeme do čisté zavařovačky. Zalijeme zbytkem slivovice, přidáme skořici a slupku…
Rakytníkový likér je jemný alkoholický nápoj s charakteristickou kyselo-sladkou chutí. Olej v rakytníkových plodech je doslova plný vitaminů a jiných prospěšných látek.…
Švestky omyjeme a asi na 15 minut položíme do slivovice. Pak každou z nich zabalíme do plátku slaniny a sešpejlujeme. Opékáme zprudka buď na grilu nebo na pánvi.…
Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a pokapeme kořalkou. Necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat, můžeme i obracet, aby se marináda dostala všude.…
Ohřejeme mléko, poté vmícháme med. Odstavíme a nalijeme do hrnečků. V každém hrnečku necháme vyluhovat pytlík černého čaje. Po vychladnutí přilijeme slivovici.
Do sklenice nalijeme slivovici, přidáme švestky a dolijeme vroucí vodou. Vložíme klínek citronu, dosladíme medem a ihned podáváme.
V kastrolu si rozpustíme máslo, přidáme mouku a necháme zatáhnout dohromady. Lupneme tam panáka. Pak přilijeme vodu. Za stálého míchání přidáme ostatní ingredience.…
Na másle orestujeme na klínky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené jablka a ještě spolu restujeme. Samostatně na másle rychle orestujeme vykostěná na…
Do misky uděláme marinádu z povidel, slivovice a tymiánu. Prsa osolíme a opepříme. Marinádou potřeme prsa a necháme 2 hodiny v lednici odpočinout. Na rozpálené pánvi…
Den předem naložíme švestky do rumu. Druhý den změklé švestky i s rumem rozmixujeme. Je lépe, když mixujeme jen nahrubo a zůstanou nám malé kousky švestek.Piškoty a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
„Je to piplačka, ale stojí to za to,“ říkají o výrobě „kresleného dortu“ cartoon cake amatérské, ale velmi šikovné cukrářky
Sladké třešně zrají: Jejich praskání způsobuje deštivé počasí, na červy a další hmyz platí postřik, na ptáky zakrytí stromu
Influencer Ostravsky Gastrošef o svém vaření: Úsměv na hubach, jednoduche recepty a legraca, to je hlavni, říká