Slaný květákový koláč (květáková nádivka)
Recept ještě nebyl hodnocenStarší rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zvlhčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Necháme je nasáknout. Květák krátce předvaříme v osolené vodě a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zvlhčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Necháme je nasáknout. Květák krátce předvaříme v osolené vodě a…
Veškerou zeleninu(papriky,rajčata,cibuli,okurku)spolu se salámem nakrájíme na střední čtverečky do mísy, posypeme kořením(čubrica,saturejka,oregano), pokapeme olivovým…
Žloutky ušleháme s máslem, po trochách střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou se solí, pepřem a sodu a mléko. Vše ušleháme a vmícháme nakrájenou slaninu,…
Meruňky naložíme na 15 minut do alkoholu, pak je osušíme a naplníme střídavě kostičkami fety a kostičkami nivy. Dáme na plátek bagetky nebo rohlíku, ozdobíme petrželkou.
Připravte těsto: obě mouky smíchejte s ořechy, kypřícím práškem a solí. Máslo nakrájejte na menší kousky a spolu s vejcem a vodou přidejte k mouce. Zpracujte těsto.…
Panenku nařežeme na stejně velké "špalíčky", do každého špalíčku uděláme nožem kapsu, kterou naplníme sušenými švestkami. Špalíčky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na…
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky a vhodíme do vroucí osolené vody. Vaříme jen cca 5-7 min do poloměkka. Slijeme do síta a ihned zchladíme studenou vodou,…
1/Maso mleté - /hovězí nebo vepřové/promícháme s 2 vejci, strouhankou, cibulkou, česnekem, harisou,kořením a mexickou zeleninkou. Vypracujeme si hmotu, kterou si…
1/Maso mleté - /hovězí nebo vepřové/promícháme s 2 vejci, strouhankou, cibulkou, česnekem, harisou,kořením a mexickou zeleninkou. Vypracujeme si hmotu, kterou si…
Kuřecí prsa si upravíme na porce, prořízneme kapsu do které dáme Nivu a uzavřeme švestkou. Přečnívající volnou část prsou přetáhneme přes prořez a spojíme párátky tak…
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, lehce hřbetem ruky naklepeme, z obou stran posolíme. Jablko větší a pokud možno kyselejší oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na…
Kuracie prsia nakrájame na rezance a zmiešame s olejom, majoránkou, piprom a soľou. Necháme v chlade 3 hod postáť.Potom mäso na panvici opečieme.Pridáme vývar a 15 min…
1. Listy pórku krátce povaříme. Na plátky šunky rozložíme plátky eidamu a listy pórku, do kterých dáme kousky Nivy. Potom listy srolujeme. Můžeme je sepnout…
Připravíme si klasické bramborákové těsto. Nivu rozdrobíme do misky a tvarůžky pokrájíme na drobné kostičky. Oba sýry smícháme a polovinu této směsi přidáme k těstu.…
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na pánvičce, přidáme cibuli na kostičky, orestujeme. Odstavíme a necháme vychladnout. Přidáme sýry nakrájené na kostičky. …
Špagety uvaříme podle návodu. Do vlažného mléka nakrájíme oba druhy sýrů. Mícháme do úplného rozpuštění, až se vytvoří hustá sýrová konzistence. Nakonec vmícháme do…
Rezne jemne naklepeme, osolíme, opipríme, zaprášime solamylom a na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán. Do pekáčka vložíme rezne, posypeme kurkumou, na malé…
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na kousku másla nebo trošce oleje. Přidáme mleté maso, opepříme a během smažení ho vidličkou rozdělíme od sebe. Po osmažení…
Cukety nastrouhame, přidáme všechny ostatní ingredience, poměr si musíte upravit dle velikosti cuket a usmažíme placičky, nebo upečeme v troubě na plechu a pečícím…
Na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova opečeme na oleji. Květák uvaříme ve slané vodě (asi 10 min). Květák rozmačkáme vidličkou či šťouchačkou na brambory, přidáme…
Na oleji orestujeme cibulku tak, aby krásně změkla. Přidáme špenátové pyré, podlejeme 0,3 l vody, přidáme 2 lžičky soli, 1 lžičku pepře a krásně promícháme. Přidáme 3…
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka. Necháme prochladnout, dáme do mísy, přidám uvařené, oloupané brambory a rozmačkáme (nejlépe to jde šťouchadlem na…
Vepřové nakrájíme na plátečky (něco jako panenka - čili menší), naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme slabě sladkou paprikou, a obalíme v mouce, rozpálíme olej a poté…
Těstoviny uvaříme ve vodě s kapkou oleje. Mezitím si do mísy dáme nastrouhanou nivu, spoustu drceného česneku a bazalku. Vše promícháme. Horké těstoviny hned po scezení…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánka z pečené petržele voní česnekem, potěší lehkou nakyslostí po citronu, a přitom vyjde na pár korun
Dlouhá životnost potravin za optimální teploty: Praktické rady pro nastavení lednice
Královna pampeliška: Víte, že jíst se dá úplně celá od kořínku po žluté květy? Vyrobíte z ní třeba tohle netradiční želé