Výborné lasagne
Recept ještě nebyl hodnocenLasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 509 kJ / 361 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 1,20 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,15 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 74,00 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Lasagne jsou oblíbeným jídlem zvláště u dětí a mládeže. Nezaberou nám mnoho času, protože finální příprava se děje v troubě bez naší asistence. Výsledek stojí za to.…
Také často přemýšlíte co vařit, aby to bylo dobré, zdravé a pokud možno co nejrychlejší na přípravu? Jestli máte rádi italskou kuchyni, máme pro vás jeden tip - lasagne…
Nikdo na světě nemiluje lasagne víc než slavný, komiksový, věčně hladový kocour Garfield. Ten pro talíř této italské klasiky udělá cokoliv. Potřebujete kvalitní suroviny…
Máslo rozehřejeme a za stálého míchání přidáváme hladkou mouku, umícháme světlou jíšku, kterou za stálého míchání postupně ředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Nakonec…
Kdo by nemiloval lasagne? Toto oblíbené jídlo připravuje doma každý po svém trošku jinak, a přece chutná vždy skvěle. Ochutnejte s námi tuto verzi, kdy se zapékají…
Zapékané lasagne s mletým masem a bešamelem jsou velmi oblíbené jídlo. Pláty lasagní se do pekáčku pokládají suché, nepředvařené. Jednotlivé vrstvy je nutné proložit…
Tradiční lasagne s boloňským ragú, bešamelem a bohatou porcí sýra zná nejspíš každý. To by ale nebyla česká kuchařka, aby si recept neupravila. Nechte tentokrát italský…
Lasagne mají v Itálii, zemi svého původu, stovky variant. Jsou oblíbené pro snadnou přípravu a hlavně pro chutný výsledek vaření. Právě proto se zabydlely i v českých…
Italskou specialitu připravíme z plátů těstovin, bešamelu a směsí z mletého masa a rajčatového protlaku, kterou ochutíme voňavými bylinkami. Povrch zasypeme sýrem a…
Mrkev a celer nastrouháme na jemné nudličky a prozatím dáme bokem.Na oleji orestujeme mleté maso. Přidáme utřený česnek, celer, mrkev, sůl, pepř, majoránku, oregano a…
Na rozpuštěném másle osmahneme cibulku.Když zesklovatí, přidáme nastrouhanou zeleninu (nahrubo).Po chvilce přidáme mleté maso, česnek, veškeré koření a dusíme doměkka…
Uvařený sójový granulát - vařím v ochucené vodě soj. omáčkou, kouskem masoxu - dáme na zpěněnou cibulku na 2 lžicích oleje. Můžeme přidat červenou papriku. Přidáme…
Osmažíme cibuli na másle.Přidáme maso, silně okořeníme a necháme ho zatáhnout.Dusíme dokud není maso změklé, pak přidáme plechovky rajčat, nakrájený česnek a dusíme dál…
Chcete rodině připravit oběd jako z italské restaurace? Vyzkoušejte tradiční lasagne s rajčatovou omáčkou a bešamelem. Chybět nesmí ani poctivá porce sýra navrchu.…
Na olivovom oleji osmahneme nasekanu cibulku, cesnek a sampiony, asi 5 minut opekame. Pridame kuracie maso a opekame do zatiahnutia, asi 12 minut. Maso osolime,…
Jste - li příznivci bezmasé stravy, jistě uvítáte recept, který na 100 % splňuje zásady tohoto způsobu stravování. Připravte si vegetariánskou, či veganskou verzi…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kousky. Žampióny necháme okapat. Olej a 30 g másla rozehřejeme na pánvi a necháme na něm zesklovatět…
1. Lasagne uvaříme v osolené vodě ve větším hrnci cca 8 minut, vybereme je a necháme okapat 2. Na pávvičce podusíme žampióny nakrájené na plátky 3. Brokolici…
Uděláme masovou směs. No oleji zesklovatíme cibuli a česnek, přidáme maso a orestujeme. Potom dáme ostatní suroviny, koření dle chuti a sůl. Necháme chvíli povařit a…
Špenát necháme na oleji prohřát, aby rozmrzl, přidáme sůl, prolisovaný česneky podle potřeby vodu, a minutku provaříme.V jiném kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku…
Očištěné a omyté maso nakrájíme na menší kousky, přidáme koření a dáme orestovat na troše oleje. Po chvíli přidáme protlak s trochou vody na zředění, popřípadě kečup…
Tvaroh ( jogurt ) ušlehejte s vejci a smetanou do hladkého krému. Ne, cukr tam opravdu nepřijde. Vhodnou zapékací misku vymažte máslem a položte, jeden vedle druhého,…
Na oleji speníme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme fazuľky, na kolieska narezané paradajky, prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme. Podlejeme paradajkovým pyré a dusíme…
Zapékací mísu vymažeme máslem, zbytek rozpustíme v kastrůlku, zasypeme moukou a vymícháme jíšku. Zalijeme přiměřeně mlékem, aby vznikl řidší bešamel, ochutíme kořením.…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Jak nahradit víno při vaření? Nejlepší je použít vinný ocet nebo ovocný džus, výraznou chuť zajistí i worcesterská omáčka
Sobota plná jídla a hvězd: Apetit zimní piknik nabídl skvělou gastronomii i setkání se Zdeňkem Pohlreichem či Mirkou Van Gils
Slané muffiny místo velikonoční nádivky: Ozdobí velikonoční stůl, nádherně voní po jarních bylinkách a božsky chutnají