Pomazánka z ředkviček
Recept ještě nebyl hodnocenTaké milujete tvaroh a ředkvičky? Pak zkuste tyto dvě suroviny spojit a připravte si zdravou svačinu, která vám bude jistě chutnat. Čerstvé bylinky její chuť ještě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 278 kJ / 66 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 13,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,22 g |
–– mononenasycené | 0,18 g |
–– polynenasycené | 0,04 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 16 mg |
Sodík | 32 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 3,60 g |
– cukry | 0,40 g |
––– laktóza | 3,60 g |
Také milujete tvaroh a ředkvičky? Pak zkuste tyto dvě suroviny spojit a připravte si zdravou svačinu, která vám bude jistě chutnat. Čerstvé bylinky její chuť ještě…
Tento, kdysi populární moučník, má mnoho variant. Liší se od sebe barevností i náplněmi. V tomto receptu je místo krému použita nízkotučná tvarohová náplň, která zmírní…
Chléb bez mouky, připravovaný z ovesných vloček, je zdravý, sytý a jednoduchý na přípravu. Krásně voní česnekem a díky tvarohu je krásně vláčný. Namažte ho pomazánkou…
Vláčný kakaový korpus, tvarohový krém provoněný vanilkou a to celé polité čokoládou. Řeč je o Míša řezech, po kterých se můžou utlouct nejen děti, ale i dospělí. S tímto…
Dezert plný bílkovin! Tento pečený tvarohový dezert vonící vanilkou ocení nejen vyznavači zdravého životního stylu. Můžete jej navíc doplnit o jakékoliv ovoce, které vás…
Ze surovin na těsto vypracujeme žmolenku.Plech -hluboký si vyložíme pečícím papírem a na něj nasypeme asi 2/3 drobenky.Na drobenku nalijeme náplň a na ní dle chuti…
Koláče z křehkého těsta jsou velmi oblíbené po celé generace. Nejčastěji se plní jablky, ale my pro vás máme kakaovou variaci s tvarohem. Tento koláč je zvenku křehký,…
Kdo jedno jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Jablka jsou zdrojem vlákniny a vitamínů a pro našinec typickým domácím ovocem. Vykouzlete si tento svěží a po tvarohu…
Těsto zaděláme klasickým způsobem jako kynuté těsto. Velice dobře lze také zadělat v pekárně - vložit nejdříve "mokré" suroviny, do toho dát sypké a nechat vymíchat a…
Bílky ušleháme do tuha spolu se špetkou soli, pak postupně během šlehání přidáváme ostatní suroviny. Těsto rozetřeme na malý pekáček s pečícím papírem. Vložíme do předem…
Mrkev i celer nastrouháme na tenké nudličky. Celeru by mělo být dvakrát více než mrkve. Smícháme s majolkou a tvarohem. Ušleháme dohladka. Ochutíme solí, pepřem a…
Ušleháme žloutky s cukry do pěny, přidáme mouku s kakaem a sníh z bílků lehce zabalíme do těsta, vylijeme na plech s pečícím papírem, pečeme tak 20 minut, můžeme…
Nenáročný na přípravu, ale božský na chuť je tento jablečný koláč. Nastrouhaná jablíčka spojíme v těsto, které zvláční tvaroh a sníh z bílků mu zase dodá nadýchanost.…
Moučník, který má více náplně než těsta? Našli jste ho. Upečte si s námi dvoubarevný tvarohový věnec z křehkého kakaového těsta. Na řezu vypadá nádherně a chutná opravdu…
Tvarůžky rozmačkáme (je lepší je nechat chvíli venku, aby povolily), přidáme 2 lžíce kysané smetany, tvaroh, osolíme (lehce- tvarůžky jsou slané dost, když tak dosolte…
Smícháme suroviny kromě kakaa. Těsto po smíchání rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu necháme světlou, do druhé přidáme kakao.Formy vymažeme malým množstvím tuku,…
Chia semínka namočíme do mléka a necháme do druhého dne nabobtnat. Alespoň 2 x promícháme v rozmezí několika hodin.Chia semínka přecedíme a přebytečné mléko použijeme do…
Žloutky, máslo, cukr, sůl a vanilkový cukr vyšleháme. Přidáme kůru a šťávu z citronů, smetanu, krupici a tvaroh. Metličkou vše pořádně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý…
Sypké suroviny smícháme dohromady (kakao prosejeme). Pak přidáme vejce, mléko a oleje a důkladně měchačkou promícháme.Vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem a…
Lívance v domácnosti s dětmi frčí ve velkém, a proto maminky stále zkouší další a další varianty. Jedny z nejoblíbenějších jsou tradiční kynuté a jablíčkové. Vyzkoušejte…
Nejprve připravíme těsto smícháním vajíčka s cukrem (cukru může být i méně, jak má kdo rád sladké), přidáme mléko a postupně další suroviny. Pečeme na 180°C až bude…
Do mixeru dame otruby a nechame parkrat protocit na sucho, abychom ziskali neco podobného mouce, pridame skrob, sul a vejce, znovu nechame parkrat protocit a na zaver…
V michěru rozšleháme do krému tvaroh, brynzu, máslo a sýr.Cibuli oloupeme a část cibule nakrájíme na drobnější kostičky, zbytek cibule nastrouháme nebo rozmixujeme do…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 14:57
Jak na ten nejlepší bezinkový sirup s citronem: Jednoduchý postup podle našich babiček funguje dodnes a zvládne jej každý
Čerstvé potraviny vždy po ruce - doplňujte své zásoby pravidelně
10 zapečených večeří: Jak na ty nejlepší šunkofleky, francouzské brambory a zapečený bramborák?