Babiččiny blbouny
Recept ještě nebyl hodnocenOvoce začíná mít poctivou plnou chuť a byl by hřích toho nevyužít. Připravte si s námi českou klasiku v podobě babiččiných blbounů. Kynuté ovocné knedlíky jsou v sezóně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 489 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 26,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,20 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 7 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,40 g |
– cukry | 1,40 g |
––– laktóza | 1,40 g |
Ovoce začíná mít poctivou plnou chuť a byl by hřích toho nevyužít. Připravte si s námi českou klasiku v podobě babiččiných blbounů. Kynuté ovocné knedlíky jsou v sezóně…
Připravit ovocné knedlíky z kynutého těsta není vůbec tak těžké, jak to vypadá! Odměnou nám bude talíř lákavých nadýchaných knedlíčků, sypaných strouhaným tvrdým…
Jahodové knedlíčky ze snadného tvarohového těsta se vždycky povedou. Rychle připravené, nedají moc práce a v období jahod se tento recept může hodit každému, kdo má rád…
Pokud se chystáte na sběr jahod nebo borůvek, případně jste od někoho ovoce dostali, určitě musíte vyzkoušet tento recept na kynuté borůvkové knedlíky. Jsou lehoučké,…
Jídlo, které zbožňují nejen děti, ale i dospělí. Jahodové knedlíky jsou skvělá letní dobrota, navíc jsou snadné na přípravu a s náplněmi a posypkami můžete…
Malé vařené knedlíčky z kynutého těsta v sobě skrývají voňavé a sladké jahody. Na talíři knedlíčky podáváme posypané strouhaným tvarohem nebo kysanou smetanou s…
Jednoduché tvarohové těsto na knedlíky je příjemně tvárné a nelepivé. Hotové knedlíky plněné oblíbeným sezónním ovocem jsou pak lákadlem pro děti i dospělé. Dozdobit je…
Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu,…
Ovocné knedlíky se sezónním ovocem jsou naprostá lahůdka. Ať už s meruňkami, borůvkami nebo třeba jahodami, patří mezi rodinné stříbro československé kuchyně. Jsou…
Recept na jeden z nejznámějších koláčů, který k nám doputoval až z anglicky mluvících zemí. V průběhu let u nás zdomácněl a jedno je jisté, s tímto koláčem plněným…
Mouku nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažné vody.…
Další z řady receptů na výborné kynuté knedlíky. Přípravu nám tentokrát usnadní použití domácí pekárny. Připravené těsto je výborně propracované a knedlíky připravené na…
Proč nevyužít křehkou jarní rebarboru jako náplň do sladkých knedlíků? Sladkokyselá rebarbora nám toto jídlo příjemně ochutí. Doplněné tvarohem a zalité máslem nám…
Mléko lehce ohřejeme a do menší části vlažného mléka dáme lžičku cukru (z odváženého množství), rozdrobíme droždí, překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy…
Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo (olej), vejce a ¾ mléka. Začneme mísit těsto a podle tuhosti přidáme zbytek mléka. Když se nechytá mísy, necháme v…
Balkánský sýr známý svou bílou barvou a slanou chutí využijeme do salátů, polévek i těstovin. K jeho přípravě stačí jen tvaroh, sůl a týden odpočinku v lednici. Díky…
Voňavé vdolečky s nezapomenutelně lahodnou chutí si můžete upéct i doma! Není nad to, zakousnout se do ještě teplé koblihy nebo vdolečku. Nad vdolečky doplněné pikantní…
Knedlíky jsou v české kuchyni nepostradatelné a každý je má rád. A co teprve ty tvarohové s ovocem, zalité máslem. To je teprve symfonie chutí! Připravte si je i Vy.…
Mouku nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažné vody.…
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme ho špetkou cukru a zalijeme troškou vlahého mléka.…
Změklé máslo promícháme s cukrem, moukou a strouhaným tvarohem.3/4 takto vzniklé drobenky namačkáme rovnoměrně do dortové či koláčové formy, dáme vrstvu ovoce a…
Brambory nastrouháme na jemných nudličkách a vymačkáme z nich vodu. Zbylý škrob, který se usadí na dně misky vrátíme zpět. Přidáme vajíčko, mouku, sůl a vypracujeme…
Z odpalovaného těsta jsou nejznámější snad věnečky s krémem. Zároveň z něj také můžete připravit i skvělé ovocné knedlíky. Dovnitř se hodí třeba meruňky, které jsou v…
Vláčné kuličky z bramborovo-tvarohového těsta, co uvnitř skrývají poklad? To musí být přece ovocné knedlíky! Jemné těsto tak doplníme o oblíbené ovoce, povaříme a při…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 1. 5. 2024 16:45
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Čas zavařování ještě neskončil. Udělejte si vynikající sladkokyselý dýňový kompot!
Encyklopedie dýní a co s nimi v kuchyni: Máslová se hodí do koláčů, hokkaido do polévek i k pečení a špagetová jako příloha
Modelka Claudia Schifferová miluje boloňské špagety a má velkou slabost pro netradiční britskou pomazánku Marmite