Košíčky se skořicovým nádechem
Recept ještě nebyl hodnocenUpečeme košíčky (ze surovin vypracovat těsto, namačkat do formiček, upéct). Ledové kaštany rozpustíme, necháme vychladit, aby byla čokoláda tekutá ale ne horká.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Upečeme košíčky (ze surovin vypracovat těsto, namačkat do formiček, upéct). Ledové kaštany rozpustíme, necháme vychladit, aby byla čokoláda tekutá ale ne horká.…
Pařížská šlehačka: smetanu vylijeme do kastrůlku a přidáme k ní i tyčinku kaštany. Zahříváme do rozpuštění. Chvilinku povaříme a odstavíme. Po vystydnutí uložíme do…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme hodinu v ledničce odležet. Potom vyválíme plát silný 3 mm a vykrajujeme kolečka, v polovině vykrojíme středy malým kolečkem.…
Bílky vyšleháme do pevné pěny se špetkou soli a postupně přisypáváme cukr. Potom po jednom přidáváme žloutky a nakonec postupně lehce přimícháme mouku předem promíchanou…
Kaštany rozehřejeme s oběma cukry nad vodní lázní, když se rozehřejí, postavíme na plotnu a přiléváme smetanu a mléko. Zahříváme cca 10min, až se suroviny spojí …
Vejce ušleháme s cukrem a přidáme 4 PL vody. Vmícháme mouku se sodou a sypkou kávu Nescafé. Vše našleháme do pěny a nalijeme na plech s pečícím papírem, který potřeme…
Ušleháme žloutky s cukrem a vodou, pak přidáme postupně mouku s kakaem a nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.Krém: svaříme šlehačku s čokoládou na vaření a dvěma…
Z mouky, cukru, másla a ořechů vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne (nebo alespoň 2 hodiny) v chladu odležet. Formičky na doutníčky plníme těstem tak, že…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
Do mísy vložíme mouku, mleté ořechy a moučkový cukr. Promícháme, přidáme změklé máslo, vejce a všechny suroviny zpracujeme na těsto. Zabalíme ho do mikrotenu a necháme v…
Barevné obaly košíčků se hezky vyjímají na slavnostním stole a jsou jeho ozdobou. Ořechovou náplň můžete doplňovat nebo obměňovat přidáním rozinek v rumu či kandovaným…
Bez tohohle cukroví si leckdo neumí Vánoce ani představit. Řeč je o tradičních česko-slovenských nepečených šuhajdách. V papírových košíčcích se ukrývá různorodá náplň,…
Pod názvem černoušci se skrývají kolečka, slepená náplní z ořechů a cukru, máčená v polevě z Ledových kaštanů a to vše posypané nasekanými ořechy. Zní to víc než lákavě…
Netradiční základ mají tyto pařížské rohlíčky. Vespod mají křehké kokoskové těsto a na něm je nastříkaný lahodný smetanový krém s chutí vanilky a rumu. Na čokoládovou…
Receptů na velikonočního beránka existuje opravdu spousty a každý má svůj osvědčený. Vyzkoušejte letos upéct opravdu vláčného beránka z majonézového těsta, přelitého…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Punčové řezy: Jak na šťavnatý retro dezert s vůní rumu a citronovou polevou? Jednoduchý návod zvládne každý
Česká zelňačka učarovala i Němcům: Kromě kysaného zelí její kouzlo spočívá v jedné dobře zvolené ingredienci
Japonské lívance jsou nadýchané jako obláček, když dodržíte tento postup