Kukuřičná alias bolivijská polévka
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci na 25 g másla osmažte cibuli, stroužek česneku.Přidejte červenou papriku bez jádřince, kukuřici a hrášek.Zalijte zeleninovým vývarem ve kterém jsme rozkvedlali 2…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci na 25 g másla osmažte cibuli, stroužek česneku.Přidejte červenou papriku bez jádřince, kukuřici a hrášek.Zalijte zeleninovým vývarem ve kterém jsme rozkvedlali 2…
Na lžíci másla osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, petržel a trochu drceného kmínu. Zalijeme polovinou vývaru a uvaříme…
Večer předem jsem dala namočit čočku.Do samotného jídla přijde asi 2 dl vína, zbytek si postupně nalévá kuchařka =). Tudíž na začátek jsem si nalila vína a napila se.S…
Fazole uvaříme ve vodě, vývaru s přidaným kořením, měly by být trošku ostřejší, nesolíme! Ještě se chvilku budou dusit, takže je na každém, jak moc je uvaří, někdo…
Kaštany nakrojíme do kříže a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme asi 20-25 minut. Horké oloupeme a nasekáme na větší kousky.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku,…
Bůček nakrájíme na silnější plátky a ty na špalíčky, klobásu nakrájíme na kolečka.Žampiony a zeleninu očistíme a nakrájíme. Žampiony na polovinu, cibuli a celer na…
Pórek nakrájíme na půlkolečka a dáme do hrnce na rozehřáté máslo. Necháme ho chvilku restovat, po chvilce přimícháme mrkev nakrájenou na kousky, česnek nakrájený na…
V hrnci přivedeme vývar k varu, vložíme očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici, použijeme i nakrájený košťál. Vaříme doměkka.Částečně zchladlou polévku dochutíme…
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mangold očistěte a jeho listy nakrájejte na proužky. Použila jsem i stonky, které jsem nakrájela na malé kousky. Jarní…
Topinambury umyjeme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy, vaříme dokud nezměknou (asi 20 minut). Po uvaření…
Nejprve si nastavte Lauben sous vide vařič, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte na 88 °C a délku vaření na 1:45 hod.Nakrájejte šalotku a česnek spolu s mrkví a…
Brambory oloupeme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme najemno. Brokolici nakrájíme na větší kusy.Na řepkovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme brambory a zalijeme…
Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky. Mrkev a pór nakrájíme na kolečka, celer na kostky.Cibuli nakrájíme najemno a uzené tofu na kostky.Uzené tofu osmahneme v hrnci…
Špenát přebereme, důkladně ho propereme a nahrubo nasekáme. Cukety omyjeme, odkrojíme stopku a zbytek květu. Hrášek a mrkev omyjeme, mrkev oškrábeme a nakrájíme na…
Příprava nedělního oběda nemusí nutně zabrat celé dopoledne. Vyzkoušejte šťavnatá kuřecí prsa se slaninou, která podáváme s domácími kroketami a lahodnou omáčkou z…
Sušené houby namočíme do studené vody.Brambory nakrájíme na malé kousky a společně s utřeným česnekem uvaříme ve vývaru doměkka.Uvařené dohladka rozmixujeme (ponorným…
Křehké a křupavé listy kadeřávku jsou ideální pro přípravu svěží polévky plné vitaminů. Výbornou chuť kadeřávku doplňuje karotka a rajčata. Díky plněným těstovinám vás…
Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme cca hodinu namáčet.Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky.Mrkev a řapíky celeru očistíme…
Houby očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a vaříme v osoleném vývaru s kmínem 10 minut.Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou dýni a vaříme 10 minut.V…
Kuře a rýže je dvojice, která je dobře známá a tradiční. V tomto receptu však upečeme uzená stehna na hrušce a cibuli, kterým chuť dodá hřebíček. Rýži pak připravíme…
Kaštany nařízněte a dejte na 10 minut péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Až kaštany začnou tmavnout a praskat, tak je vytáhněte z trouby, nechte chvíli vychladnout a…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout.Z vývaru, oleje, hořčice, jemně pokrájené cibule, soli a pepře připravíme zálivku, do které namočíme na 30 minut…
Čočku, předem namočenou ve studené vodě, slijeme. Přilijeme vývar, přidáme koření, bobkový list a vaříme do měkka.Po uvaření scedíme a necháme vychladit.Tresku…
Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Jak na nejlepší slovenské halušky: Tohle si při přípravě pohlídejte, pak budou dokonalé
Češi v zahraničí: V Egyptě ochutnejte koshari nebo ful a domů si přivezte ibiškový čaj, vzkazují Pavel a Filip z Hurghady
Bramborové mléko: Nejnovější hit mezi rostlinnými mléky se hodí do vaření i do kávy, připravit ho podle našeho receptu je snadné