Salát z hlávkového zelí
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý salát z hlávkového zelí je rychle připravený, chutný hned a po odležení zcela famózní. Základní recept můžete obohatit například cibulí, křenem, nebo zkuste…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 123 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchý salát z hlávkového zelí je rychle připravený, chutný hned a po odležení zcela famózní. Základní recept můžete obohatit například cibulí, křenem, nebo zkuste…
Mleté maso se nehodí jen do burgerů a karbanátků. Slyšeli jste někdy o jídlu golubce? Je to klasické jídlo oblíbené zejména v Polsku nebo na Ukrajině. Příprava je trochu…
Chcete si připravit k obědu jídlo na asijský způsob? Vyzkoušejte toto marinované maso restované se zelím, paprikou a pórkem sypané dýňovými semínky a polité sójovou…
Cibuli si nakrájíme na kostičky, zelí na proužky. V pekáčku orestujeme cibuli, přidáme zelí a cca 5 minut promícháváme, až zelí zavadne. Pak přidáme rajčatový protlak,…
Postup Maso nakrájíme na nudličky a lehce obalíme v Solamylu. Smícháme papriku, sójovou omáčku, chilli koření a mletý zázvor. Do této směsi naložíme maso a necháme…
Polévka zvaná Kozí brada je hutná, jíškou zahuštěná polévka z hlávkového zelí a brambor. Opečenou klobásku můžete nahradit uzeným masem nebo slaninou. Místo vajíčka je…
Zelné saláty patří mezi velmi oblíbené přílohy zejména k masovým pokrmům. Tento je lahodný, pikantní, osvěžující a plný vitamínů. Využijte sezónu raného zelí a připravte…
Kůži na mase nařežeme do mřížky, osolíme a naložíme do směsi sójové a rybí omáčky s nakrájenou citrónovou trávou, necháme alespoň hodinu marinovat. Mezitím na rozpáleném…
Vepřo-knedlo-zelo je naše téměř národní jídlo, kde se knedlíky s masem připravují téměř všude stejně, a největší odlišnosti jsou právě v přípravě zelí. Liší se kraj od…
Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kousky. Ze 2 lžic oleje, soli a 3 lžic sojové omáčky připravíme marinádu a prsíčka do ní naložíme. Necháme v chladu alespoň hodinu…
1) Zelí si buď nakrájíme na menší kousky nebo dáme do mixéru. Mrkev si nastrouháme na hrubém struhadle a cibuli nakrájíme nadrobno. Zeleninu smícháme a přidáme 1 lžičku…
Opravdu pečlivě a pomalu připravovaná krkovice je krásně šťavnatá. Samozřejmě nesmí chybět zelí, příjemně vonící po rozmarýnu. Odměnou za vaši trpělivost vám bude pokrm…
Očistíme zeleninu a nastrouháme nebo nakrájíme zelí do větší uzavíratelné mísy. Přidáme plátky česneku nebo prolisujeme stroužky, mrkev nakrájenou na jemné nudličky,…
Zeleninu omyjeme, zbavíme stopek a natí.Zelí, celer a papriku nakrájíme na tenké nudličky.Mrkev, petržel a cibuli na kolečka. Zeleninu dáme do většího hrnce (kromě…
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme česnek a všechno koření, necháme rozvonět a přidáme posekaná rajčata nebo rajčatový protlak. Jako první zeleninu…
Kapustu narežeme na rezance, pridáme narezanú cibuľu, nahrubo nastrúhanú uvarenú cviklu, ocot, cukor a soľ. Dobre premiešame a necháme 24 hodín stáť. Občas premiešavame.…
Zelí nakrájíme nadrobno, pokapeme citrónem, malinko osolíme a necháme chvíli bokem, aby změklo. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubých nudličkách, přidáme do zelí spolu…
Nakrouhané zelí a celé oloupané brambory dáme vařit, přidáme cukr, ocet, sůl- musí vzniknout vyvážená chuť, nebo si ji ochutit, jak má kdo rád.Vaříme, dokud není zelí a…
Nahrubo nastrouhejte mrkve a dejte je do velké mísy. Bílé zelí a cibuli rozkrojte na čtvrtky a ty potom potom příčně nakrájejte na tenké proužky. Promíchejte v míse…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, kterou na oleji zpěníme. Poté přidáme nakrájené plecko na menší kostičky. Osolíme, okmínujeme a orestujeme. Až se maso zatáhne, podlejeme…
Nejdříve dáme uvařit slepici .. nejlépe do papiňáku .. spolu s bobkáčem, novým kořením, solí a cibulí. Mezitím nakrájíme zelí na čtverečky asi 1x1 cm. Když je slepička…
Nenáročné a rychlé jídlo, které zasytí, uvítá snad každý z nás. A taková jídla znaly už naši předkové. Zdravé bílé zelí proměníme ve šlíšky a zapečeme je s osmaženou…
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno a společně vhodíme do hrnce s vařící vodou. Necháme 2minuty provařit a vodu slijeme. V deci studené vody rozmícháme…
Na boršč má každá rodina vlastní recept, jiný je ruský ze třech druhů masa bez rajčat a protlaku a jiný ukrajinský s masem vepřovým. Tato verze je chutná i zcela bez…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Holka u plotny radí: Jak na kynutý borůvkový koláč s meruňkami a rybízem? S tvarohovou náplní chutná skvěle a takhle snadno se dělá
Vánoce v Řecku voní vánočním chlebem se skořicí a pomerančem, na štědrovečerním stole je krůta s touto masovou nádivkou
Tipy na perfektní oslavu Silvestra i vstup do nového roku!