Gyros v Libanonském chlebu
Recept ještě nebyl hodnocenMaso nakrájíme na nudličky a nejlépe přes noc dáme marinovat do směsi koření a oleje. Zelný salát je dobré taky připravit s předstihem, aby zelí nakřehlo a pustilo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso nakrájíme na nudličky a nejlépe přes noc dáme marinovat do směsi koření a oleje. Zelný salát je dobré taky připravit s předstihem, aby zelí nakřehlo a pustilo…
Zelí rozřízneme na čtvrtky, vyřízneme prostředek (košťál) a pak nastrouháme společně s očištěnou mrkví na struhadle (já na robotu).Přidáme trochu soli a pepře. Zakápneme…
Zelí tence nakrouháme, spaříme 1 litrem vroucí vody v hrnci (zalijeme vroucí vodou a necháme v hrnci cca 5 minut). Potom v cedníku propláchneme studenou vodou. Necháme…
Prísady na nálev privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť.Kapustu narežeme na tenké pásiky a potom priečne, aby sme dostali malé kocôčky (nestrúhame!).Pridáme…
Klasické šunkofleky jsou vděčným a oblíbeným pokrmem, který všichni dobře známe. Vyzkoušejte však jejich vegetariánskou verzi s houbami a bílým zelím. Vše společně pak,…
Nejprve na jemno nakrájíme zelí, mírně osolíme a v misce ho pořádně rukama pomačkáme. Necháme ho alespoň hodinu odležet, aby zvláčnělo, lépe se nám budou papriky plnit.…
Na másle zeskovatíme najemno nakrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek a najemno nakrájené zelí. Orestujeme, osolíme a podlijeme trochou vody.Necháme uvařit…
Hlávkové zelí nakrouháme a spaříme horkou vodou. Necháme pořádně okapat. Na troše oleje osmažíme na kostičky nakrájenou anglickou a přidáme ji i s omastkem k zelí.…
Plátky masa naklepeme a na okrajích nařízneme. Mírně osolíme, opepříme a prudce po obou stranách osmažíme v hrnci na rozehřátém sádle.Maso vytáhneme, do výpeku dáme kmín…
Předem všechny suroviny nakrájejte. Maso na kostky podobně jako na guláš, cibuli nadrobno ,papriky a zelí na proužky, cukety a 2 rajčata na kostky cca 1x1 cm a fazolky…
Kapustu narežeme na rezance, pridáme narezanú cibuľu, nahrubo nastrúhanú uvarenú cviklu, ocot, cukor a soľ. Dobre premiešame a necháme 24 hodín stáť. Občas premiešavame.…
Hlávku bílého zelí nakrouhám, osolím, opepřím a zvlášť uvařím. Do velkého hrnce( na toto množství surovin jsem použila 30- ti litrový) na dno dám veškeré kosti, na ně…
Rajčata nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu nakrájíme na proužky a dáme do velké mísy (nejlépe lavorek).Nálev i s kořením 2 minutky povaříme, vybereme koření a…
Zelí a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Promícháme s trochou soli a rukou promneme.Přidáme nakrájenou cibuli, papriku, nastrouháme šunku.Dále přidáme křenovou…
Tři dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do hlubšího hrnce, zalijeme půl litrem vývaru a necháme odpočinout.Mezitím očistíme česnek, zelí a brambory.Česnek…
Postup pro variantu Čínské nudle s žampióny a zeleninou: Cibuli nakrájíme na drobno, hlavičky žampiónů nakrájíme na hrubší plátky a nožičky žampiónů na kolečka. Na…
Zelí omyjeme a nastrouháme. Dáme do hrnce, osolíme a přidáme kmín. Uvaříme do měkka. Zvlášť na pánvičce osmažíme cibuli s na malé kostičky nakrájenou slaninou. Přidáme k…
Kotletky nenaklepáváme. Dáme je do misky pokapeme z obou stran olivovým olejem, přidáme rozmarýn a dáme do chladu. Zelí si nakrájíme na nudličky, krátce spaříme v…
Lilek podélné nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky, posolíme a necháme 30 minut vypotit.Poté utřeme papírovým ubrouskem přebytečnou tekutinu.Na olivovém oleji osmahneme…
Do hrnce si dáme máslo a necháme na mírném plameni rozpustit, nakrájíme si zelí na menší kousky a dáme do hrnce, promícháme a podusíme 5 minut. Potom zelí promícháme…
Na válu smícháme mouku, vejce, sůl a vodu v hladké, vláčné těsto a dáme asi na půl hodinky odpočinout do lednice.Mezitím osmažíme nakrájenou cibuli na trošce oleje,…
Zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme nasekanou cibulku a promícháme.Přilijeme metličkou rozšlehaná vejce, sůl, pepř, rýži a kdo chce, přidá…
Maso nakrájejte na kostky cca 3x3 cm. Cibuli nakrájejte na kostičky. Na sádle restujte cibuli do světle hnědé. Vložte maso a za častého míchání nechte dusit. Přihoďte…
Hlávku zelí, u které vykrojím střed košťálu, uvařím ve slané vodě.Hlávku rozeberu na jednotlivé listy, které plním směsí: Cibuli zesklovatím, přidám na drobno…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15