Krkovička se staročeským zelím
Vepřo-knedlo-zelo je naše téměř národní jídlo, kde se knedlíky s masem připravují téměř všude stejně, a největší odlišnosti jsou právě v přípravě zelí. Liší se kraj od kraje a hospodyňky si na své receptuře zakládají.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 710 kJ / 1 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,71 g |
Tuky | 52,68 g |
Vláknina | 13,60 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 55,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept, především na zelí, mám od kamaráda. U nás tady na Karvinsku je velice oblíbené.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 4. 2021 21:33
Přidala jsem fotku, pečená krkovice s dobrým zelím nemá chybu..
15. 2. 2009 14:49
Angels, jsem ráda, že chutnalo! Já jsem z Orlové a jak se již zmiňuji, recept mám od kamaráda, hlavně ted na to zelí.
15. 2. 2009 14:42
I u nás se zahuštuje zelí syr.bramborou a babička pochází z JČkraje-Mirotice.
15. 2. 2009 14:39
Hledala jsem inspiraci na krkovičku a našla . Hned vyzkoušela a mohu doporučit,jen tu slaninu jsem tam musela dát dodatečně ,ale zas byla krkovička nasáklá trochou té slaniny a měla vyjímečnou chuť a i to zelí s trochou česneku.A knedle jsem zaměnila vař.brambora - knedle se u nás moc nejedí. Děkuji za bezva recept . . . . ale i já se musím držet zkrátka - člověk už není nejmladší a kila se lépe drží na těle. . . . . . .
2. 2. 2009 20:59
jojo ženský,to je marný,jaro klepe na dveře,měla bych začít držet nšjakou dietkumale co pak to jde????když sem člověk vleze tak se to prostě nedá!!!!taková dobrota kdoby odolal a ještě dobré pivečko.....co víc si přát!
2. 2. 2009 17:57
Já Jiřko ani ne tak zažívací, jako, že se asi za chvíli nevlezu do dveří Jinak to ale bylo mňam!
2. 2. 2009 17:54
Tedy Janko,ta fotka mi dělá chutě,ale musím se mírnit,mám dost velké zažívací potíže.Zelí taky dělám podobné jenom bez té slaniny
2. 2. 2009 15:14
Já dělám zelí téměř stejně, nedávám pepř, ale vyzkouším
2. 2. 2009 14:18
Já do zelí mouku nedávám, zahušťuji nastrouhanou syrovou bramborou. Snad to tak dělají moraváci. Můj tatínek nesmírně miloval vepřo-knedlo-zelo,mohl by ho jíst každý den a já to mám trošičku po něm, ale denně neee!
2. 2. 2009 13:50
...to vypadá krásně,hned bych si dala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Uzené stehno v kolínkách
Přidáno před 5 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno před 17 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 18 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 5 hodinami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 8 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 8 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 8 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 8 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 8 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 9 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřová krkovice se zelím zahuštění zelí zelí k masu jak zahustit zelí veprova krkovicka se zelim krkovička vepřová krkovice na kyselém zelí vepřová krkovice na kyselém zelí krkovička recepty nadívaná krkovice recepty zahuštěné zelí vepřová krkovice na zelí zahuštěné kyselé zelí zahuštění bramborou zeli zahustene bramborou jak upéct krkovici jak upéct krkovičku zahustovani zeli kyselé zelí zahuštěné bramborem jak se dělá zelí
Suroviny: zelí bílé hlávkové, slanina, cibule, pepř mletý, sůl, kmín drcený, ocet, cukr, mouka hladká, krkovice vepřová, cibule, sůl, pepř mletý, česnek, koření grilovací
Krkovička se staročeským zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6xR
10 názorů