Tvarohový koláč s ovocem (třešněmi)
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky, máslo a cukr utřeme do hladké pěny. Do ní vmícháme kostku tvarohu, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Naposled lehce přimícháme tuhý sníh z bílků. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky, máslo a cukr utřeme do hladké pěny. Do ní vmícháme kostku tvarohu, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Naposled lehce přimícháme tuhý sníh z bílků. …
Zbožňujete vůni trdelníku a sbíhají se vám sliny pokaždé, když jdete kolem stánku? Upéct domácí trdelník není složité, ale zabere to čas i práci. My pro vás máme…
Jablkový závin jako od babičky upečený z kynutého těsta je štědře naplněný nahrubo strouhanými jablky. Máme-li rádi, můžeme k jablkům přidat i rozinky a hrubě sekané…
Ať už škvaříte sami doma, nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve pagáčů. Jsou krásně zlaté a voní kmínem. Postup je trochu…
Pařížský dort je klasika, kterou každá cukrárna dělá trochu jinak. Chcete i vy znát triky, díky kterým bude korpus nadýchaný, šlehačka pevná a všichni budou škemrat o…
Toto je recept pro ty, kteří se bojí kynutého těsta a přesto se nechtějí knedlíků vzdát. Rovněž je tato příprava přílohy k pokrmům mnohem rychlejší, neboť odpadá doba,…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale nenechávají se kynout. Upéct si je můžete jen tak na chuť, ale parádu udělají i jako…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale nenechávají se kynout. Upéct si je můžete jen tak na chuť, ale parádu udělají i jako…
Žloutkové řezy jsou z dnešního pohledu už trochu retro, ale zároveň je to reprezentativní klasika mezi moučníky, která nikdy nezklame. Tento zaručený a vyzkoušený…
Dozlatova upečený koláč vonící máslem, skořicí a jablky. Kdo by odolal? Připravte si koláč pro sebe a své blízké podle tohoto receptu i vy a pak už si jen užívejte…
Legendární moučník spojený historicky s pražskými kavárnami a cukrárnami 30 let minulého století. Odtud si nese i pojmenování. Příprava vypadá na první pohled složitě,…
Domácí bramborové krokety místo kupovaných určitě stojí za trochu práce. dělají se z předem uvařených moučných brambor. Pokud se rozpadají, zkuste je opatrně zahustit…
Velice vláčný a křehký koláč ze strouhaného těsta a tvarohové náplně je poměrně snadno i rychle připravený. Je třeba ho nechat rozležet, pak je nejlepší a vůbec se…
Velice vláčný a křehký koláč ze strouhaného těsta a tvarohové náplně je poměrně snadno i rychle připravený. Je třeba ho nechat rozležet, pak je nejlepší a vůbec se…
Na svatého Martina na stole nesmí chybět vypečená husa s knedlíkem a zelím, a také křupavé martinské rohlíčky. Máme pro vás recept bez droždí, se spoustou másla a náplní…
Tak tohle je něco pro milovníky máku! Křehký koláč s makovou náplní je ideálním receptem pro začátečníky. Hotový ho máte do hodiny se vším všudy. Náš tip: koláč je hodně…
Mezi oblíbené tradice při svatebních přípravách patří pečení koláčků. Pokud se rozhodnete pro poctivou domácí výrobu, určitě sáhněte po receptu s droždím, ale bez kynutí…
Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr a kypřící prášek, vše dobře promícháme. V mléce rozkvedláme vejce a vmícháme olej, vlijeme do mouky a promícháme do hladka…
Moučníky s tvarohem bývají dokonale vláčné a osvěžující. Recept na šťavnaté tvarohové řezy je jednoduchý a rychlý, proto ho snadno zvládne i začátečník. Pláty máslového…
Smažené bochánky nadýchané jako polštářek, to jsou oblíbené bavorské vdolečky. Tradičně podávané se švestkovými povidly a tvarohem či šlehačkou. Pokud chcete změnu,…
Z mouky, změklého nebo zmrzlého nastrouhaného másla a ostatních surovin zpracujeme rychle křehké těsto. Kousek - velký asi jako dva pingpongové míčky - oddělíme a dáme…
Z mouky, změklého nebo zmrzlého nastrouhaného másla a ostatních surovin zpracujeme rychle křehké těsto. Kousek - velký asi jako dva pingpongové míčky - oddělíme a dáme…
Do mísy dáme prosátou mouku, trochu osolíme a zalijeme vařícím mlékem, ve kterém je rozpuštěný tuk. Necháme chvíli vychladnout.Potom do těsta vmícháme žloutky, vejce a…
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny,…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Co se zbylou vánočkou? Skvěle se hodí na vláčný francouzský toust nebo na jazyku se rozplývající voňavé crumble
Máte doma tlakový hrnec? Nebo váháte, zda si jej pořídit? Vysvětlíme, proč a jak s ním správně vařit
Retro poháry: Pudinkový s kousky banánu nebo z kompotovaného ovoce s jemným krémem připomenou dětství u babičky