Ořechovo-kakaový dort
Recept ještě nebyl hodnocenPředehřejeme troubu na 160°. Připravíme formu, kterou vyložíme pečícím papírem, formu mám 26 cm. Nejdříve připravíme korpus. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Předehřejeme troubu na 160°. Připravíme formu, kterou vyložíme pečícím papírem, formu mám 26 cm. Nejdříve připravíme korpus. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme…
Obdélníkovou formu cca 28x20 cm vyložíme mikrotenovou folií. Na dno těsně vedle sebe poklademe piškoty, které pokapeme malinovou šťávou. Smetanu se ztužovačem ušleháme…
Obkreslíme dno dortové formy 23 cm široké 5x a vystřihneme. Zalijeme šálek silné kávy. Do mísy dáme celá vejce, ušleháme je do pěny a vmícháme do nich sůl, cukr,…
Košíčky: Rozpustím 1 a půl čokolády na vaření s troškou sádla. Vezmu košíček, do něho dám půl lžičky čokolády a krouživým pohybem roznesu čokoládu po celém…
Zdobení ( malování ): Smícháme všechny ingredience tak aby nám vytvořili ani ne husté ani ne řídké těsto. ( Asi jako kdybychom chtěli zdobit perníčky. ) To si dáme do…
KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva…
Těsto: žloutky, cukr a vařící vodu, kterou přidáváme postupně po lžících, třeme 15 minut. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva střídavě s ušlehaným tuhým sněhem. Vše…
Příprava korpusu: Našleháme bílky do tuha se špetičkou soli a přidáme cukr. Postupně přidáváme olej, jogurt, rozehřátou čokoládu. Rušně vmícháme prosátou mouku s…
Nejprve upečeme piškot. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky s cukrem vyšleháme. V jiné míse uděláme sníh z bílků a špetky soli. Do žloutků s cukrem přidáme po…
2 bílky s 2 PL vody a špetkou soli ušleháme na pevný sníh, do kterého zašleháme 3 PL moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a přidáme žloutky. Do této hmoty lehce vmícháme…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a pak, až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s…
Korpus: bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. Nejprve chvíli šleháme jen bílky a až se udělá pěna, teprve přidáme pomalu cukr. V jiné míse šleháme žloutky s druhou…
Vyšleháme žloutky s cukrem a kakaem (tolik kakaa, aby to mělo tu správnou barvu), pak přidáváme střídavě sníh z bílků a mouku. Upečeme v hodně vyhřáté troubě asi tak za…
Postup Vyšleháme žloutky s cukrem a kakaem (tolik kakaa, aby těsto mělo tu správnou barvu), pak přidáváme střídavě sníh z bílků a mouku (nemusíme se tak snažit, aby…
1.Vyšleháme žloutky a Heru s cukrem a 2 lžícemi teplé vody (7 minut). 2.Poté přidáme sníh z bílků a dáme péct na 180 stupňů 15 – 20 minut.položíme na pečící papír 3…
Uválíme těsto, aby bylo slabé. Těsto by mělo být čtvercové nebo obdélníkové, pak ho nařežeme na obdélníky a posypeme moučkovým cukrem. Dáme na 20 min do trouby…
Vejce oddělit + cukr ke žloutkům + polohrub.mouka + prášek do pečiva + vanil.cukr + 4 lzice solamylu. Z bilků vyšlehat sníh, pomalu vmíchat do těsta, péci na 180°C asi…
V 500 ml mléka uvaříme obvyklým způsobem s přidáním vanilkového cukru puding, necháme zchladnout - za občasného promíchání, ev. přikryjeme potravinářskou fólií, aby se…
upečené beránky jsem potřela čokoládou, dozdobila barevnými tubičkami ( dr. Oetker ), vyšlehala jsem tvaroh se zakys. smetanou, cukrem, ztužovačem a barvou, nadělala na…
Smícháme všechny suroviny na těsto. Po vymíchání těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20-25 minut při 180 st. Po vychladmutí vykrojíme srdíčka…
Upečeme korpus http://www.toprecepty.cz/recept/8591-mramorovy-korpus-se-slehackou/ nakreslila jsem si na papír formu z dortu - kulatou a narýsovala paprsky a vystřihla.…
Ve formě vystlané potravinovou fólií si vytvoříme dno ze sušenek, jako podklad. Umícháme si smetany s cukrem a vanilkovým aroma, dle návodu do směsi připravíme ztužovač.…
Nejdříve zapneme troubu na 180°C. Formu na dort položíme na papír na pečení, obkreslíme, vystřihneme, dáme do vymazané formy a vysypeme jí polohrubou moukou. Vezmeme…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 5. 2024 08:30
Přidáno 27. 5. 2024 07:56
Staročeský camprat: Bramborák pečený v troubě na sádle voní česnekem a díky roztrhání má neodolatelně křupavou kůrkou
Umeocet dodá kyselou a exotickou chuť a ve skutečnosti ani octem není. Do jakých jídel jej použít?
Velký manuál: Jak vybrat hrnec do kuchyně? Důležité jsou rozměry i materiál. Ale to není všechno!