Kopřiva je multifunkční – je to nejen léčivka, ale i ingredience na vaření
Žahavým kopřivám jsme se jako malí vyhýbali, ale jako velcí je vyhledáváme pro jejich léčivé účinky a možnost využití v kuchyni. Kdo má to štěstí, že má kopřivy nadosah třeba za domem, měl by toho náležitě využít. Připravit z nich jdou osvěžující sirupy, saláty, hodí se do nádivek nebo jako příloha.
Léčivé účinky kopřiv
Kopřiva je vyhledávaná, protože pomáhá při nemocech kloubů. Pomůže také při krvácení z dásní a při anémii, tedy chudokrevnosti. V listech a nati je obsažen vitamín C a minerální látky. K detoxikaci je vynikající kopřivový čaj.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 53 minutami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 20 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dušená vepřová plec s kapustičkami je báječně šťavnavá, vůni dodá rozmarýn a skvělou chuť česnek a cibule
Husí výpek je lahůdkou, dá se využít mnoha způsoby: Přidat se může do těsta, pod dušené zelí i do skvělé pomazánky
Šéfkuchař Petr Hajný prozradil recept, jak si doma připravit fantastická telecí játra s černou čočkou a cibulovým zelím