Rajče neboli "rajská jablíčka" jsou dokonalá svou vůní, chutí a májí všestranné využití
Rajčata jsou dokonalá, sladká a krásně červená odrůda zeleniny, které se taky česky říká "rajská jablíčka" která vás dostanou svoji neodolatelnou vůní a chutí. Neodmyslitelně patří do Italské kuchyně, kde se hojně používá v podobě základu na těstoviny nebo pizzu, známé jako "pomodoro".
Rajčata mají i mnoho podob a chutí
Rajčata pěstujeme v mnoha odrůdách, které se od sebe liší velikostí, barvou ale i chutí. Od nejznámější červené barvy existuji i v barvě nažloutlé až oranžové, zelené nebo dokonce i růžové a fialové. I tvary rajčat pěstujeme různé, od známého kulatého tvaru se pěstují i ve tvaru srdce, hrušky, třesně, mohou bát oválná i špičatá.
Nejznámější omáčka "sugo pomodoro"
Nejjednodušší a také nejvíce známá omáčka, kterou všichni jistě známe. Na tuhle známou delikatesu nám stačí jen olivový olej, cibulka, mrkev a rajčata. Dochutit můžeme podle vlastní chuti jen solí a pepřem nebo přidat například čerstvou bazalku.
Vyzkoušejte určitě i další tipy a recepty z úžasných rajčat.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 9 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 11 hodinami