Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 oblíbených pokrmů asijské kuchyně: Máte rádi kari nebo upřednostníte sushi?
Zdroj: Pixabay, joannawielgosz

Když se řekne asijská kuchyně, představíme si rozmanitost pokrmů ze zásadně čerstvých surovin. Ať už jíte maso či nikoliv, vyberete si z pestré škály jídel, stejně jako lidé s intolerancí lepku či laktózy.

Chuťově výrazná asijská kuchyně je skvělá pro ty, kteří v kuchyni nechtějí trávit zbytečně mnoho času. Z několika surovin připravíte lehké, ale plnohodnotné jídlo. Pokud máte WOK pánev, bude příprava chutných jídel ještě rychlejší a zábavnější.

Oblíbené pokrmy asijské kuchyně

Máme pro vás tipy na několik pokrmů, které rozhodně stojí za to vyzkoušet:

  1. Kari patří mezi klasická thajská jídla, ale nachází si čím dál větší oblibu i u nás. Tuto omáčku skvěle doplňuje chuť kokosového mléka spolu s kuřecím masem, krevetami či tofu.
  2. Ramen je skvělou polévkou plnou zeleninových chutí. Silný vývar je doplněn nudlemi, masem, houbami shiitake, zeleninou a vejcem. Jeho příprava je zdlouhavější, dá se ale připravit i v zjednodušené verzi.
  3. Vietnamské smažené závitky nem rán jsou i u nás velmi dostupným pokrmem. Obsahují kombinaci mletého masa, rýžových nudlí, zeleniny a omáček. Náplně mohou být různé. Samostatně slouží jako velmi oblíbený předkrm, s nudlemi či salátem i jako hlavní chod.
  4. Maso v teriyaki omáčce pochází z Japonska a jejím základem je sójová omáčka, saké a med, popřípadě cukr. V této směsi se maso, nejčastěji kuřecí či kachní, marinuje a poté zprudka osmaží. Na závěr se posype sezamovými semínky.
  5. Sushi, ať už s masem či jen zeleninové, si našlo spoustu příznivců i u nás. Jeho příprava je jednoduchá a potřebné ingredience jsou snadno dostupné.
  6. Polévka phở bò je složena ze silného hovězího vývaru s rýžovými nudlemi, plátky masa a s bambusovými výhonky spolu s čerstvými bylinkami a klíčky. Phở gà je polévka založena na kuřecím vývaru.
  7. Salát kimchi, tedy pikantní kvašená zelenina, je díky mléčnému kvašení skvělým pomocníkem pro podporu střevní mikroflóry. V Koreji se podává jako příloha ke každému pokrmu.

Na asijské kuchyni je skvělé to, že si z jejich jídel vyberou i ti, kteří mají svou stravu z jakéhokoliv důvodu omezenou. Který pokrm asijské kuchyně máte nejraději? Pokud máte rádi husté polévky, vyzkoušejte polévku phở bò podle našeho video-receptu.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více