Jak uchovat chilli papričky? Krásně barevné plody dají našim gulášům tu pravou chuť
Oblíbené chilli papričky na podzim hojně dozrávají a krásně se vybarvují. Pokud je máme v květináčích nebo truhlících, musíme je stejně jako další plodovou zeleninu chránit před prvními mrazíky. Jednoduše je přeneseme do místnosti.
Chilli papričky jsou výborným zpestřením našich gulášů, pikantních omáček, sterilované zeleniny i luštěninových pomazánek. Stačí přidat maličké množství, jen kousek plodu, a o výraznou chuť máme postaráno. Pro chilli papričky rozhodně platí, že méně znamená více.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak si poradit s chilli na podzim
Při ochlazení můžeme buď chilli papričky hned otrhat a rostliny zlikvidovat nebo je ještě ponechat, aby se malé papričky pozvolna vybarvily. Každopádně taková chilli rostlina je pěknou ozdobou kuchyňského okna a pokud si potrpíme na pikantní chutě, není pak nic jednoduššího, než si občas nějaký plod utrhnout. Vydrží poměrně dlouho, možná až do Vánoc. A jak tedy uložit otrhané plody, aby vydržely?
- Mražení je skvělou volbou. Sáček s celými chilli papričkami nezabere mnoho místa a podle potřeby si vždy kousek plodu odlomíme - jde to snadno. Celá paprička by nejspíš jídlo pokazila, pokud nevaříme pro větší počet strávníků
- Chilli snadno usušíme - viz článek výše.
- Papričky lze přidávat do různých sterilovaných směsí, stačí vždy jen kousek na jednu sklenici.
Ještě pro vás máme jeden skvělý recept na závěr. Pokud máte papriček dostatek, vyzkoušejte ho. Část rodiny, která si potrpí na pikantní jídla, bude určitě nadšená.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 16 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 19 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 20 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak uchovat chilli papričky na zimu? Vyzkoušejte různé způsoby sušení, díky kterým si uchováte pálivé plody
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Komentáře