Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Ať už jsme zrovna upekli perník nebo bábovku či připravujeme dort, možná přemýšlíme, čím ještě své sladké dílko dozdobit. Čokoládová ganache může být tou správnou volbou. Názorné video předvede, jak na to.
Čokoládová ganache (ganáš) je druh měkké polevy. Je velmi jednoduché ji vyrobit a stačí nám dvě suroviny. Hodí se nejen k polévání dortů, ale i moučníků typu perník nebo bábovka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit čokoládovou ganache
Na ganache mícháme čokoládu a smetanu v poměru 1:1.
- 100 g čokolády nasekáme nebo nakrájíme na kousky. Nasypeme ji do misky.
- 100 ml smetany ke šlehání zahřejeme téměř k varu, ale nevaříme.
- Horkou smetanou zalijeme čokoládu v misce.
- Necháme chvíli stát, aby se čokoláda začala rozpouštět.
- Pak důkladně mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
- Takto připravenou čokoládovou ganache používáme na potírání dortů a moučníků.
Čokoládová ganache má výrazně čokoládovou chuť, tmavou barvu, hedvábný lesk a dobře se roztírá i krájí. Ke krájení používáme nahřátý suchý nůž.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 6 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 17 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Přečtěte si Zobrazit více
Čokoládová poleva ganache: Naučte se ji dělat jako profík a vaše dorty budou luxusní!
Josef Maršálek vylepšil italský „mafiánský“ koláč o hrušky: Je extrémně šťavnatý a intenzivně voní čokoládou s ořechy, říká cukrář
Recept na išelské dortíčky: Tradiční cukroví s ořechovou náplní voní po čokoládě a chutná fantasticky
Komentáře