Domácí bramborové gnocchi uvařte podle videonávodu. Naprosto předčí ty kupované
Mají-li strávníci vytvořit žebříček svých oblíbených příloh, na první místo často kladou brambory nebo těstoviny. Na bramborové noky přitom často zapomenou, ačkoli právě ony jsou výborné a mnohdy doplní pokrm lépe než jiná příloha.
Ať už se doma pustíte do výroby čehokoli a nepoužijete raději kupovanou verzi (polotovar), je to chvályhodné. Pokud se pustíte do výroby právě domácích bramborových gnocchi, jistě nebudete litovat.
Jak vytvořit bramborové gnocchi
Na bramborové gnocchi budete potřebovat pouze několik surovin.
- Kilo brambor ve slupce uvařte a ještě horké je oloupejte.
- Oloupané brambory propasírujte.
- Rozklepněte a rozšlehejte jedno vejce.
- Ke 300 gramům hladké mouky přidejte propasírované brambory, osolte, vlijte rozšlehané vejce a těsto zlehka prohněťte.
- Odeberte část těsta a vyválejte z něj asi 2 cm široký váleček (pramen).
- Váleček nařežte na kousky ve velikosti budoucích gnocchi.
- Každý kousek vytvarujte o hroty vidličky.
- Hotové gnocchi vařte ve větším hrnci v osolené vodě. Uvařené jsou, když vyplavou na hladinu.
Gnocchi jsou skvělé i nasladko, chce to jen odvahu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 4 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Mňamka
Přidáno před 5 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 6 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rozklepnout vejce? Jde to několika jednoduchými způsoby
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Komentáře