Jak udělat výtečné bramborové knedlíky? Brambory uvaříme den předem a s těstem pracujeme rychle
Bramborové knedlíky jsou výbornou přílohou, kterou známe už od našich babiček, a snadno si je uvaříme i my. Výborně chutnají s kysaným zelím, a kdo chce, může je podávat třeba s pečenou kachnou jako sváteční oběd.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nejlepší bramborové knedlíky
Pro začátek můžeme vyzkoušet velmi jednoduchý recept:
- Potřebujeme 1 kg vařených brambor, 1 lžičku soli, 1 vejce, 30 dkg dětské krupičky a 3 lžíce solamylu.
- Brambory uvaříme předem ve slupce, oloupeme je a nastrouháme nebo promačkáme mačkadlem na brambory. Mixování není vhodné.
- K bramborám přidáme ostatní suroviny.
- Rukama vypracujeme rychle těsto a vytvoříme z něho tři knedlíky (užší válečky).
- Těsto nenecháváme před vařením odpočívat, protože stáním řídne.
- Knedlíky okamžitě vložíme do hrnce s vroucí vodou.
- Po vložení do hrnce klesnou ke dnu, proto je za okamžik odlepíme ode dna opatrně vařečkou.
- Vaříme je pod poklicí na středním plameni 20 minut. V polovině vaření je otočíme vařečkou a hrnec znovu zavřeme poklicí.
- Vyjmeme jeden knedlík, v půlce ho rozkrojíme a zkontrolujeme jestli je dobře uvařený. Pokud ne, ještě ho vrátíme k ostatním.
- Knedlíky můžeme uvařit i nad párou.
- Po uvaření je propícháme špejlí (nebo vidličkou) a rozkrájíme na plátky.
- Je-li třeba, ohřejeme knedlíky před jídlem v páře.
Bramborové knedlíky se dají také plnit. Záleží na nás, jestli si vybereme k plnění uvařené a nadrobno nakrájené uzené maso, nebo třeba uvařený a na cibulce osmahnutý sojový granulát.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí marshmallow
Přidáno před 40 minutami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 18 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno 20. 5. 2024 08:32
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalé a šťavnaté hovězí na houbách? Chuť vylepší slanina, česnek i sklenka bílého vína
Vánoce v Německu: Na stole nesmí chybět bramborový salát s cibulí a okurkami. Příprava je snadná, chuť osvěžující
Co když bramborové těsto lepí? Stačí použít několik triků našich babiček a vaření knedlíků zvládneme na jedničku
Komentáře