Jak se vaří bramborové knedlíky. Jednoduchý recept na oblíbenou přílohu zvládnete podle videa
Bramborové knedlíky jsou jednoduchou přílohou, kterou rády připravovaly naše babičky. Knedlíky se mohou podávat k různým omáčkám a masům. Můžeme k nim připravit dušené zelí a pečenou kachnu nebo špenát s vejci.
Knedlíky z vařených brambor
Bramborové knedlíky připravujeme z vařených brambor. S těstem pracujeme rychle, protože stáním řídne. Knedlíky z bramborového těsta jsou nejen výbornou přílohou, ale mohou se také plnit - naslano (osmaženou cibulkou a uzeným masem) i nasladko ovocem.
Jak udělat bramborové knedlíky
Na knedlíky potřebujeme 1 kg brambor, 350 g polohrubé mouky (i více), 2 vejce, sůl, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 lžíci octa.
- Brambory okrájíme a uvaříme v osolené vodě do změknutí.
- Když jsou brambory hotové, vodu slijeme.
- Brambory zasypeme polovinou polohrubé mouky a rozšťoucháme šťouchadlem.
- Přendáme na vál a necháme krátce zchladnout.
- Dále přidáme dvě vejce a 1 lžíci octa. Přisypeme zbývající mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Vypracujeme tuhé těsto. Je-li třeba, přidáme ještě trochu mouky. Těsto by mělo pěkně držet pohromadě a nemělo by se příliš lepit na ruce.
- Z vytvořeného těsta vytvarujeme 3–4 válečky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut.
- Místo vaření ve vroucí vodě je můžeme vařit v páře, přibližně 15–20 minut. Je to snadné a knedlíky jsou výborné.
Postup přípravy knedlíků nám názorně ukáže video:
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 11 minutami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 23 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Komentáře