Knedlíky bez mouky, vajec
Příprava bramborových knedlíků není žádná věda. Pokud máte již vařené brambory, přílohu k omáčce nebo pečínce budete mít do deseti minut na stole. Tyto knedlíky jsou navíc ideální pro bezlepkovou dietu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
podle potřeby
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je rychlou variantou hodící se k pečínkám, omáčkám, plnění i pro bezlepkovou dietu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 2. 2024 01:25
30. 11. 2016 22:43
30. 11. 2016 22:40
7. 2. 2015 13:38
Brambory jsme uvařili, oloupali a nastrouhali včera večer, což je taky výhoda, že se dá jídlo předem částečně připravit.
Akorát jsem si taky myslela, že asi z kila a půl brambor zbude na večeři a jaksi nezbylo ani jedno "vejce karety obrovské".
Začátečníkům, jako já, doporučuji nechat trochu brambor stranou, pro případ, že škrobu přidají moc. Když se těsto začne moc rozpadat, přidáte trochu brambor. Když Vám pak trošku brambor zbude, přihodíte je do polévky na zahuštění.
Akorát mi těsto nevyšlo tak dokonale hladké, jako na fotce. Možná je to použitým kukuřičným škrobem. Zato byly knedlíčky krásně žlutavé.
Do vody jsem dala 2 lžičky soli, ale chtělo by to víc. (Nevím, jak moc se solí voda na těstoviny. Solila jsem vždy jednou lžičkou a stačilo.)
Knedlíčky velikosti něco mezi pingpongovým a tenisovým míčkem jsem vařila 3 minuty a nechala ještě 5 minut ve vodě.
Díky za recept!
8. 11. 2012 16:09
Od včerejška mě zbyly 3 menší brambory(180 g)ve slupce,přidala jsem cca 85g solamylu(opravdu pokaždé brambory nasáknou jinak)Z těsta jsem na navlhčené prkýnko polévkovou lžící vyskládala hromádečky,ve dlaních vyválela 15ks menších pinpongáčků a výsledek Ti posílám formou fotaJen jsem se musela chechtat jako Dagmar-tyto výtečné knedlíky mi ve výsledné fázi hodně připomínaly"amarouny"fakt jsou klepací
Myslela jsem si,že nějaký"míček"zbyde na večeří s cibulkou-mýlila jsem seDorazila jsem je před chvilkou studené
Jani,za dobrotu velké díkyA nevařila jsem je naposledy
3. 10. 2010 10:13
2. 7. 2010 02:33
24. 6. 2010 17:18
29. 4. 2010 11:57
23. 4. 2010 00:01
A jestli má někdo nápad, šup sem :) Formičky si nechala dcera, až bude možnost a nezapomenu, nafotím.
22. 4. 2010 23:46
ŠKROB - nelze určit přesné množství, jen odhad, střední brambora - lžíce až dvě škrobu, podle vlhkosti brambor. Málo škrobu, těsto lepí, moc škrobu nejde zpravovat kompaktní těsto. lépe vysvětlit neumím, Dávám raději méně, přidat lze vždy. Vaří se v osoléné vodě. A někdy přidám granulovaný česnek do těsta :) Všem hodně úspěchů a poznatky vítám :)J.
22. 4. 2010 21:35
22. 4. 2010 20:05
Jediné doporučení-po vytažení uvařených knedlíků ihned potřít tukem (použil jsem olej).
Já jsem si pochutnal. +14
22. 4. 2010 12:18
22. 4. 2010 11:43
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 8 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno před 20 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 9 minutami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 minutami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 32 minutami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 47 minutami
Kuře neskutečně dobré
Okina uvařila před 51 minutami
Nadýchané věnečky (50 ks)
Alhana uvařila před 2 hodinami
Cikánský řízek
eliskac uvařila před 3 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Sima1996 uvařila před 3 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jana2017 uvařila před 3 hodinami
Vepřová pečeně na sušených houbách s hrnkovým knedlíkem
bonaher uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Koblihy jsou druh sladkého kynutého pečiva: Poradíme vám, jak si je připravit doma
Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu
Další recepty
Tématické fráze: bramborové knedlíky bez mouky bramborový knedlík bez mouky bez vejce knedlík bramborové knedlíky z žitné mouky celozrné knedlíky knedlík bez vejce celozrnné bramborové knedlíky vaříme bez mouky bramborový knedlík bez vajec škrobové knedlíky bezlepkové knedlíky bramborové knedlíky bez vajec bramborové knedlíky z kukuřičné mouky bramborové knedlíky z celozrnné mouky klepací buchta rýžové knedlíky knedlíky bez vejce knedlíky z hladké mouky zitny knedlik knedlíky šup do vody
Suroviny: brambory, škrob, voda
Knedlíky bez mouky, vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/83Vm
29 názorů