Jak připravit houbovou smaženici? Začátečníkům by se mohl hodit jednoduchý postup
Houby jsou oblíbenou surovinou našeho jídelníčku. Připravujeme z nich výborné polévky a skvělé omáčky, hodí se do zapékaných pokrmů, pomazánek, karbanátků a salátů. Můžeme je na různé způsoby vařit, smažit a dusit, ale stejně mezi všemi těmi dobrotami je tradiční smaženice nepřekonatelná.
I když ji můžeme ještě vylepšit a doplnit např. sýry, smetanou nebo některou zeleninou, tak její chuť podle základního receptu je sama o sobě výborná. Připravuje se z lesních hub a úplně nejlepší je z těch čerstvých, právě přinesených z lesa. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Vhodné jsou pouze kvalitní a zdravé houby, které bezpečně poznáme. Nesmí být zapařené, červivé nebo plesnivé.
Do smaženice patří více druhů hub
Jak připravit nejlepší smaženici
Jak obměnit recept na smaženici
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 7 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 8 hodinami
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 21 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno 1. 5. 2024 14:30
Hruškový karamel
Přidáno 1. 5. 2024 13:14
Přečtěte si Zobrazit více
Kapie pozvednou chuť mnoha oblíbených pokrmů. Ať už vaříme guláš nebo čínu, kapie v nich má své důležité místo
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak ochutit a vylepšit míchaná vajíčka? S pažitkou a čerstvým chlebem je připravíme během chvilky
Komentáře