Jak dlouho vydrží naložené maso? Záleží na druhu masa a na teplotě v lednici
Máme nakoupeno větší množství masa a nastává čas ho zpracovat. Kromě zamrazení ho můžeme také naložit do marinády, díky tomu nám pak v lednici vydrží déle. Každý druh masa má ale odlišnou dobu trvanlivosti.
Je známo, že naložení masa v olejové marinádě prodlužuje jeho trvanlivost, proto při nakládání olejem, solí a česnekem rozhodně nešetříme, maso bude díky tomu křehké a chutné. Řádně namarinované kousky vydrží v lednici až týden. Kusy masa, které brzy nespotřebujeme, můžeme také zamrazit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Výdrž masa v lednici
Jak dlouho nám maso vydrží, to závisí na teplotě v lednici, druhu masa a také na tom, jak silnou marinádu připravíme. Jak tedy postupovat?
- Maso je třeba po nákupu co nejdříve očistit, naložit do marinády a poté uskladnit do lednice v uzavřené nádobě.
- Vepřové a hovězí maso má delší trvanlivost, čerstvé vydrží až 5 dnů, namarinované v lednici klidně i týden.
- Čerstvé kuřecí maso je třeba spotřebovat do 2 dní, namarinované kousky nám vydrží v lednici maximálně do 5 dní.
- Pro uchování masa je zásadní teplota v lednici - čím nižší teplota, tím déle maso vydrží a škodlivé mikroby se v něm nemnoží.
- V lednici na maso vybírejte polici hned nad šuplíky se zeleninou, kde teplota bývá nejnižší.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 22 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 22 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Komentáře